KOLEGIJ

ENGLESKI JEZIK 2

STUDIJ: Preddiplomski studij (MSOR) SEMESTAR: 2 VRSTA PREDMETA: Obvezni predmet
NOSITELJ KOLEGIJA: Iva Lučev, mag. edu., lektor za engleski jezik
PREDAVAčI I SURADNICI:
ECTS bodova: 5
Nastava za redovne studente: P:      S:      V:     60
Nastava za izvanredne studente: P:      S:      V:     60
OPIS KOLEGIJA:

Cilj je ovoga kolegija daljnja konsolidacija jezične kompetencije studenata kao samostalnih korisnika engleskog jezika i napredak na ljestvici Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ). Rad na stručnom leksiku nastavlja se na temelju udžbeničkih teorijsko-znanstvenih tekstova i raznovrsnih autentičnih materijala posvećenih međunarodnoj suradnji i održivom razvoju iz pisanih i govornih medija, što bi trebalo dovesti do preciznije konceptualizacije engleskog pojmovlja s područja međunarodne suradnje i održivog razvoja te međunarodnih ekonomskih i političkih odnosa općenito te razvijanja svijesti o hrvatsko-engleskim međujezičnim podudarnostima, djelomičnim podudarnostima, ali i diskrepancijama, u opsegu i rasporedu semantičkih polja i koncepata na koje se odnose pojedini termini s područja struke. Konstantna izloženost raznolikom autentičnom jezičnom materijalu tijekom cijelog semestra trebala bi pridonijeti razumijevanju većeg dijela televizijskih, radijskih i novomedijskih vijesti, praćenju i bilježenju predavanja s područja međunarodne suradnje i održivog razvoja na engleskom jeziku te barem globalnom razumijevanju stručnih tekstova s područja struke. Napredak na planu razvoja produktivnih jezičnih vještina (govorno i pismeno izražavanje) u odnosu na njihovo stanje na kraju prethodnog semestra trebalo bi se očitovati u strukturiranijem usmenom izražavanju (suverena i spontanija upotreba sintaktičkih izričaja tipičnih za usmene prezentacije) te koherentnijem pismenom izražavanju (korištenje prikladnih vezničkih izraza svojstvenih formalnom registru nužnih za stilski adekvatno akademsko pisanje).

KONZULTACIJE:

prije ili nakon nastave te prema individualnom dogovoru

OBVEZNA LITERATURA:
  • Blewitt, John, Understanding Sustainable Development (second edition), Routledge, 2015
  • autentični tekstovi vezani za šire područje međunarodne suradnje i održivog razvoja te međunarodnih ekonomskih i političkih odnosa općenito anglosaksonskih dnevnih i tjednih glasila te stručne literature na engleskom jeziku (u obliku nastavnih uručaka te
DOKUMENTI:
Engleski jezik 2 - Syllabus.pdf
  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »