Novosti

Međunarodna konferencija: "Future of Peace" na VŠMOD DH

Međunarodna konferencija: "Future of Peace" na VŠMOD DH

Objavljeno: 04. Prosinac 2017.

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld iz Zagreba organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Future of Peace“, koja će se održati 7. i 8. prosinca 2017. godine u prostorijama VŠMOD-a DH (Filipa Vukasovića 1, Zagreb).

Konferencija će započeti pozdravnim govorom direktora konferencije i prodekana VŠMOD-a DH, prof.dr.sc. Gorana Bandova.

Glavni govornik konferencije, povjerenik Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj, gospodin Neven Mimica, govorit će o sigurnosti kao temelju razvoja i izgradnje održivog mira. Na temu budućnosti mira iz različitih aspekata govorit će: gospodin Joško Klisović dekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, Dr. Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjsku politiku, gospođa Vesna Škare-Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa u Vladi Republike Hrvatske i akademik Ivo Šlaus, počasni predsjednik Svjetske akademije znanosti i umjetnosti.

Tema ostvarenja međunarodnog mira neizostavan je dio obrazovnog procesa na VŠMOD-u DH, stoga će ova konferencija biti sjajna prilika za studente koji će kroz panele i kratka izlaganja govoriti okupljenima o nizu ključnih tema za izgradnju međunarodnog mira.

Prodekan VŠMOD-a DH, prof.dr.sc. Goran Bandov, u nedavnom medijskom istupu izjavio je: „Mir je uvijek moguć i on je zasigurno jedino poželjno stanje. Od njega se nikad ne smije odustati, jer on zasigurno nema kvalitetnu alternativu. Odgovorni političari moraju pokrenuti dijalog, koncentrirati se na ostvarivanje zajedničkih interesa, suradnju u gospodarstvu, kulturi i znanosti, područjima u kojima postoji niz poveznica i gdje se može jednostavno implemenirati suradnja. Za dugotrajni proces uspostave kvalitetnijih odnosa, od esencijalnog značaja je uz samu otvoreniju politiku i jačanje pozitivne uloge sustava obrazovanja, civilnog društva te medija.“

Mir je ključna tema međunarodnih odnosa i doista nema alternativu jer je temeljna pretpostavka razvoja svakog društva i pojedinca. Slijedom navedenog, veseli nas što imamo priliku organizirati ovako zapažen događaj i time dati doprinos razumijevanju pretpostavki za ostvarenje mira u međunarodnim odnosima.

"Future of Peace" - program konferencijeConferenceProgram_7-8.2017_last1 (2).pdf
  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »