Novosti

Novi studij predstavljen na Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju

Novi studij predstavljen na Konferenciji o društveno odgovornom poslovanju

Objavljeno: 24. Studeni 2017.

U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) 21. i 22. studenog održana je dvodnevna 9. Konferencija o društveno odgovornom poslovanju (DOP). Uz partnerstvo sa Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK) pokrovitelji Konferencije bili su predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Veleposlanstvo Kraljevine Norveške. Na konferenciji sudjelovali su domaći i strani stručnjaci koji su govorili o dosadašnjim, ali i budućim dosezima u području društveno odgovornog poslovanja. Razni predavači s tog područja prezentirali su svoje radove sa područja DOP-a, ali i svoja dosadašnja iskustva budući da je to bio i stručno-znanstveni skup. Obilježena je i 10. po redu dodjela nagrade Indeksa DOP-a za postignuća u 2016. godini.

 

Tijekom drugog dana konferencije u sklopu sekcije o razvoju politike i provedbe Globalnih ciljeva održivog razvoja, predavanje je održao i doc. dr. sc. Marko Trnski profesor s Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld. Doc.dr.sc. Trnski govorio je o novom smjeru održivi razvoj i međunarodni odnosi te istaknuo kako je naš studij jedan od rijetkih u ovome dijelu Europe koji se može pohvaliti s tako modernim i prespektivnim smjerom koji omogućava razvijanja zavidne karijere u područjima energetike, ekonomije te politike zaštite i očuvanja okoliša. U svom govoru istaknuo je važnost novog studija s obzirom da živimo u 21. stoljeću i orijentacija nam treba biti na održivosti i na važnosti te kako naše potrebe danas ne smiju ugroziti potrebe onih u budućnosti. Program je izrađen u suradnji s Institutom Ruđer Bošković kao vodeće znanstvene institucije u Hrvatskoj te Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO). Neki od ključnih aktera pri izradi novog smjera su Hrvatska gospodarska komora (HGK) te Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) koji su istaknuli važnost ovog studija s obzirom na sve veću potrebu za stručnjacima iz ovog područja. Prijave za preddiplomski i specijalistički diplomski stručni studij su u tijeku, a nastava počinje početkom siječnja 2018. godine.

 

U organizaciji 9. po redu Konferencije o društevno odgovornom poslovanju sudjelovala je i protokolarna grupa škole pod vodstvom vpl. Milade Privora, profesorice Visoke Škole. Kao i uvijek pokazali su se u najboljem svjetlu te zadatak odradili vrlo uspješno.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »