Novosti

"Škola održivog razvoja" - Prijavi se na besplatan seminar!

"Škola održivog razvoja" - Prijavi se na besplatan seminar!

Objavljeno: 23. Siječanj 2018.

 

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije "Dag Hammarskjöld" iz Zagreba organizira besplatan jednodnevni seminar pod nazivom „Škola održivog razvoja“, prvenstveno namijenjen zainteresiranima za upis našeg novog studijskog programa – Održivi razvoj i međunarodni odnosi. Seminar će se održati u subotu, 10. veljače 2018. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama VŠMOD DH (Filipa Vukasovića 1, Zagreb).

Cilj seminara je pružiti polaznicima temeljna znanja o modelu održivog razvoja te potrebi njegove implementacije u međunarodne, državne i lokalne politike s ciljem ostvarenja ekonomskog prosperiteta mudrijim korištenjem postojećih resursa, ali i upotrebom novih koji u isto vrijeme jamče zaštitu okoliša i prestanak negativnih trendova u prirodi uzrokovanih djelovanjem čovjeka.

Za razvijeni svijet održivi razvoj predstavlja ekonomiju budućnosti. U prilog tome govore strateški dokumenti vodećih međunarodnih organizacija koji su izuzetnu pozornost posvetili kreiranju i provedbi politika održivog razvoja među zemljama članicama, primjerice Agenda 2030 UN-a i niz dokumenata Europske komisije. Europska unija već izdvaja milijarde eura u strukturne fondove posvećene pojedinim segmentima politika održivog razvoja, od obnovljivih izvora energije do gospodarenja otpadom, stoga su objektivna predviđanja da će sustav javnih politika održivog razvoja kroz nekoliko godina otvoriti čak 170 tisuća novih radnih mjesta na razini EU.

Stručnjaci sa primjenjivim spoznajama iz područja ekonomije, ekologije i energetike već su postali prijeko potrebni u međunarodnim organizacijama, svim tijelima državne vlasti (ministarstva, agencije, diplomatska mreža), tijelima lokalne i regionalne uprave i privatnim poduzećima, osobito međunarodnim korporacijama. Takvi stručnjaci su sposobni kreirati i implementirati politike održivog razvoja kroz međunarodne organizacije, državne politike i tvrtke, a to su upravo znanja i vještine za koja vas osposobljava interdisciplinaran studij održivog razvoja i međunarodnih odnosa za koji se možete prijaviti u veljači 2018. ili za početak akademske godine 2018./2019.

Ukoliko želite saznati više o modelu i ciljevima održivog razvoja te njegovom uvođenju u sustav javnih politika razvijenog svijeta, seminar „Škola održivog razvoja“ je pravi korak za vas!

Napomena*

Svi sudionici seminara organiziranih ove akademske godine ostvaruju popust od 10% na školarinu pri upisu studija u akademskoj godini 2018./2019.!

Prijave se primaju do 8. veljače 2018. na telefon (01) 3700 666 ili e-mail dario.cvrtila@diplomacija.hr

Molimo da u prijavi navedete:

NAZIV SEMINARA
IME I PREZIME
DATUM I GODINA ROĐENJA
KONTAKT (e-mail i tel.)
ŠKOLA/FAKULTET KOJI TRENUTNO POHAĐATE

Svijet je u našim rukama!

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije „Dag Hammarskjöld

Škola održivog razvoja - programŠkola održivog razvoja - program seminara.pdf

Kontakt obrazac

Molimo unesite potrebne informacije. Naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Web stranica diplomacija.hr radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »