Novosti

Studenti i djelatnici VŠMOD-a posjetili Vukovar povodom Dana sjećanja

Studenti i djelatnici VŠMOD-a posjetili Vukovar povodom Dana sjećanja

Objavljeno: 20. Studeni 2017.

Naši studenti i djelatnici organizirano su posjetili Vukovar kako bi sudjelovali u "Koloni sjećanja" koja se svake godine održava 18. studenog, na datum kada je grad te kobne 1991. godine pao u neprijateljske ruke nakon čega su nad braniteljima i civilima počinjeni zločini kakve Europa nije vidjela još od Drugog svjetskog rata.

Sudjelovanje u "Koloni sjećanja" završili smo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i na dostojanstven način uz paljenje svijeća odali počast žrtvama grada heroja, po čemu smo imali mogućnost provesti neko vrijeme sa generalom Markom Lukićem (prvi zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko) i brigadirom Brankom Borkovićem – "Mladi jastreb" (posljednji zapovjednik obrane Vukovara), od kojih smo iz prve ruke mogli mnogo saznati o teškim vremenima obrane Vukovara i borbe za samostalnost u Domovinskom ratu.

Naši studenti izvrsno poznaju razmjere žrtve i stradanja koja je Vukovar podnio u stvaranju samostalne i suverene Republike Hrvatske, stoga je sudjelovanje u tihoj i tužnoj koloni među desecima tisuća ljudi ostavilo snažan dojam i potaklo na razmišljanje o tragičnoj prošlosti i nekoj boljoj budućnosti naše zemlje i svijeta u kojem živimo. Uvjereni da su saznanja i emocije koje su naši studenti doživjeli tijekom posjeta Vukovaru pravi recept za motivaciju mladih u stvaranju boljeg sutra, Vukovaru smo rekli samo doviđenja jer iduće godine stižemo u još većem broju.

DA SE NE ZABORAVI - VUKOVAR – 18.11.1991. 

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »