Novosti

VŠMOD DH kurs Mind, thinking and creativity u IUC Dubrovnik

VŠMOD DH kurs Mind, thinking and creativity u IUC Dubrovnik

Objavljeno: 14. Studeni 2017.

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld zajedno sa Svjetskom akademijom umjetnosti i znanosti (WAAS), Svjetskim sveučilišnim konzortijem (WUC) te Person Centered Approach Institute iz Italije, i ove je godine je organizirala tradiocionalni međunarodni interdisciplinarni poslijediplomski kurs Mind, Thinking and Creativity u IUC Dubrovnik u razdoblju od 5. do 9. studenog 2017. godine. Direktori kursa su bili prof.dr.sc. Goran Bandov, prof.dr.sc. Garry Jacobs te prof.dr.sc. Alberto Zucconi, a sudionici su uz studente i profesore VŠMOD DH, globalno vodeći eksperti u području održivog razvoja, međunarodnih odnosa te razvoja umjetne inteligencije od Brazila, Crne Gore, Hrvatske, Indije, Italije, Južnoafričke Republike, Kanade, Njemačke, SAD, Srbije, Španjolske, Švedske, UK te Ukrajine.

Ovogodišnji kurs je bio posvećen prirodi mentalnih procesa, mentalnoj sposobnosti i uvjetovanim zakonotostima procesa korištenja uma. Cilj kursa je bio sudionicima približiti način funkcioniranja uma te na koji način um može djelovati djelotvornije, kreativnije i inovativnije. Uz to, kurs je intenzivno obuhvatio diferencijalne aspekte medijacije i njezinog utjecaja u uspostavi mira, filozofski, ali i na praktičnoj razini, propitujući intuiciju, logiku i spiritualnost, kao međusobno prožete dimenzije uma. Pitanje računalne inteligencije i njezinog odnosa s ljudskom, socijalnih koncepata inteligencije, placebo efekta te utjecaj daljnjeg razvoja umjetne inteligencije na budućnost edukacije su se nametnule kao jedne od ključnih tema u raspravama sudionika.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »