Novosti

VŠMOD domaćin međunarodne znanstvene konferencije - "Zapad i Rusija: Izazovi i mogućnosti"

VŠMOD domaćin međunarodne znanstvene konferencije - "Zapad i Rusija: Izazovi i mogućnosti"

Objavljeno: 25. Svibanj 2017.

O trenutačno jednom od najvažnijih i najslojevitijih aspekata međunarodnih odnosa – odnosu zapadnih država i Ruske Federacije – na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld održavaju se dvodnevna međunarodna znanstvena konferencija i okrugli stol. Pod nazivom Zapad i Rusija: Izazovi i mogućnosti (eng. The West and Russia: Challenges and Opportunities) Konferenciju uz Visoku školu zajednički priređuju Hrvatska udruga za međunarodne studije i institut International Institute for Peace (IIP) iz Beča čiji će predsjednik, ugledni austrijski političar i diplomat dr. Hannes Swoboda tom prigodom održati predavanje. Konferencija se u prostorima Visoke škole u Zagrebu održava 25. i 26. svibnja 2017., a organizirana je kroz rad i izlaganja na tri panela. To su: Odnosi između zapada i Rusije i njihov utjecaj na globalne međunarodne odnose, Rusija i prilike za suradnju s članicama Europske unije i – Rusija i jugoistočna Europa.

 

Na Konferenciji sudjeluju znanstvenici i diplomati iz Rusije, SAD-a, Austrije, Italije, Njemačke, Srbije, Albanije, Crne Gore i Hrvatske. Sudionicima će se, uz dr. Hannesa Swobodu obratiti i prof. dr. Radovan Vukadinović, predsjednik Hrvatske udruge za međunarodne studije te akademik Ivo Šlaus, dekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld. Konferenciju otvara izlaganje Nj. E. Anvara Azimova, veleposlanika Ruske Federacije u Hrvatskoj. U sklopu ovoga međunarodnog znanstvenog skupa, priređuje se i okrugli stol na kojem će se studente Visoke škole upoznati s porukama Konferencije te ih potaknuti na raspravu o odnosima zapada i Rusije, zatim o odnosima između Hrvatske i Rusije te o ruskom utjecaju u jugoistočnoj Europi. Okrugli stol na kojem sudjeluju studenti vodi prof. Božo Kovačević.        

Program konferencijeProgram konferencije.pdf
  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »