Izdavaštvo

Razumijevanje održivog razvoja - John Blewitt

Razumijevanje održivog razvoja - John Blewitt

Objavljeno: 23. Rujan 2016.

Starosjedilački se narodi služe jezikom i znanjem da bi povezali pojedince i zajednice i u tome uspijevaju jer su duboko usađeni u mjesto. Priroda nam treba govoriti, složeni skup slika i mitova o zajednici čovjeka i zemlje treba nas poučiti, i tek kada se oblikuje potrebni model zdravlja pojedinca i zajednice, narodi "razvijenih" zemalja moći će "pribaviti slike" koje su im potrebne za uspostavljanje međusobnih veza i veza sa zemljom. Iz tog iskustva treba izrasti i to iskustvo treba oblikovati poseban kulturni jezik, tako da ljudsko djelovanje i priroda budu zajednički odgovorni za izgradnju svijeta. Upravo taj dvojni proces proizvest će istinsko znanje - "rezultat duboke i trajne komunikacije između ljudi i svijeta, čiji su oni građani, a koji nije samo ljudski."

"Teško je razumjeti zašto zapadni narodi misle da su tako pametni. Svaka budala može tretirati živo biće kao da je stroj i uspostaviti uvjete u kojima on treba vršiti određene funkcije - potrebno je samo primijeniti dovoljno sirove snage. Rezultat primjene sirove snage je ropstvo."

Sveobuhvatan, bogat, autoritativan doprinos održivom razvoju - kakav može jedino doći od autora s desetljećima iskustva na tom polju.

- Daniella Tilbury, Ujedinjeni narodi

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »