KOLEGIJ

ENGLESKI JEZIK 3

STUDIJ: Preddiplomski studij (MOD) SEMESTAR: 3 VRSTA PREDMETA: Obvezni predmet
NOSITELJ KOLEGIJA: Iva Lučev, mag. edu., lektor za engleski jezik
PREDAVAčI I SURADNICI:
Saša Bjelobaba, prof.
Martina Klanjčić, mag. edu.
ECTS bodova: 2,5
Nastava za redovne studente: P:     - S:     - V:     60
Nastava za izvanredne studente: P:     - S:     - V:     60 obvezni predmet
OPIS KOLEGIJA:

Cilj je ovoga kolegija daljnja konsolidacija jezične kompetencije studenata kao samostalnih korisnika engleskog jezika i napredak na ljestvici Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ). Rad na stručnom leksiku nastavlja se na temelju udžbeničkih teorijsko-znanstvenih tekstova i raznovrsnih autentičnih materijala posvećenih aktualnim političkim zbivanjima iz pisanih i govornih medija, što bi trebalo dovesti do preciznije konceptualizacije engleskog pojmovlja s područja međunarodnih odnosa i diplomacije te razvijanja svijesti o hrvatsko-engleskim međujezičnim podudarnostima, djelomičnim podudarnostima, ali i diskrepancijama, u opsegu i rasporedu semantičkih polja i koncepata na koje se odnose pojedini termini s područja politike i političke znanosti. Konstantna izloženost raznolikom autentičnom jezičnom materijalu tijekom cijelog semestra trebala bi pridonijeti razumijevanju većeg dijela televizijskih, radijskih i novomedijskih vijesti, praćenju i bilježenju predavanja s područja političke znanosti na engleskom jeziku te barem globalnom razumijevanju stručnih tekstova s područja međunarodnih odnosa i diplomacije napisanih na engleskom jeziku. Napredak na planu razvoja produktivnih jezičnih vještina (govorno i pismeno izražavanje) u odnosu na njihovo stanje na kraju prethodnog semestra trebalo bi se očitovati u strukturiranijem usmenom izražavanju (suverena i spontanija upotreba sintaktičkih izričaja tipičnih za usmene prezentacije) te koherentnijem pismenom izražavanju (korištenje prikladnih vezničkih izraza svojstvenih formalnom registru nužnih za stilski adekvatno akademsko pisanje).
KONZULTACIJE:

- svaki dan 15 minuta prije ili nakon nastave te prema individualnom dogovoru
OBVEZNA LITERATURA:
  • Heywood, Andrew, Politics (third edition), Palgrave Macmillan, 2007.
  • autentični tekstovi vezani za međunarodne odnose i diplomaciju iz anglosaksonskih dnevnih i tjednih glasila te stručne literature na engleskom jeziku (u obliku nastavnih uručaka te u digitalnoj verziji u sklopu sustava EduNeta)
DOKUMENTI:
02_Z_engleski3.pdf
  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »