KOLEGIJ

ENGLESKI JEZIK 1

STUDIJ: Preddiplomski studij (MOD) SEMESTAR: 1 VRSTA PREDMETA: Obvezni predmet
NOSITELJ KOLEGIJA: Iva Lučev, mag. edu., lektor za engleski jezik
PREDAVAčI I SURADNICI:
Saša Bjelobaba, prof.
Martina Klanjčić, mag. edu.
ECTS bodova: 2,5
Nastava za redovne studente: P:     - S:     - V:     60
Nastava za izvanredne studente: P:     - S:     - V:     60 obvezan predmet
OPIS KOLEGIJA:

Ciljevi ovoga kolegija jesu jezični napredak i poboljšanje ukupne jezične kompetencije studenta u govornoj i pisanoj produkciji kao samostalnog korisnika engleskog jezika prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ), bez obzira na pojedinačnu razinu koju je student dosegao tijekom dotadašnjeg obrazovanja. Navedeno se postiže obradom tematskih sadržaja u obliku znanstveno-teorijskih tekstova s područja međunarodnih odnosa i diplomacije, kao i korištenjem raznovrsnog autentičnog i aktualnog materijala iz različitih (pisanih i govornih) medija, didaktički prilagođenog upravo s ciljem razvijanja četiriju temeljnih jezičnih vještina (čitanje, slušanje, pisanje i govorenje), te usvajanja i proširivanja specifičnog profesionalnog vokabulara i morfosintaktičkih struktura za efikasno komuniciranje na engleskom jeziku kao jeziku struke na području međunarodnih odnosa i diplomacije. Razvoj receptivnih jezičnih vještina (čitanja i slušanja) pruža instrumentarij za daljnje praćenje nastave engleskog jezika, olakšava korištenje stručne literature napisane na engleskom jeziku općenito, kao i razumijevanje usmenog diskursa s područja međunarodnih odnosa i diplomacije. Nadalje, obveza održavanja usmenih prezentacija, sudjelovanje u diskusijama te rad na slobodnom pismenom izrazu o zadanoj temi trebali bi dovesti do iskustvenog razvijanja produktivnih jezičnih vještina (usmeno i pismeno izražavanje) s ciljem osiguravanja temelja za daljnje aktivno sudjelovanje u nastavi engleskog jezika tijekom studija.

KONZULTACIJE:

- konzultacije prema dogovoru
OBVEZNA LITERATURA:
  • Heywood, Andrew, Politics (third edition), Palgrave Macmillan, 2007.
  • autentični tekstovi vezani za međunarodne odnose i diplomaciju iz anglosaksonskih dnevnih i tjednih glasila te stručne literature na engleskom jeziku (u obliku nastavnih uručaka te u digitalnoj verziji u sklopu sustava EduNeta)
DOKUMENTI:
01_Z_engleski_1.pdf
  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »