Novosti

Besplatan seminar "Škola održivog razvoja" - PRIJAVI SE!

Besplatan seminar "Škola održivog razvoja" - PRIJAVI SE!

Objavljeno: 28. Ožujak 2019.

Želite znati više o obnovljivim izvorima energije, zaštiti okoliša i održivim ekonomskim modelima? Kakve je politike potrebno provoditi na globalnoj i nacionalnoj razini da bi svijet ekonomski napredovao bez da ide prema samouništenju? Edukacijom i djelovanjem vi utječete na budućnost generacija koje dolaze. Prijavite se za seminar i pokrenite promjene u svojoj okolini. Svijet je u našim rukama!

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije "Dag Hammarskjöld" iz Zagreba organizira besplatan jednodnevni seminar pod nazivom „Škola održivog razvoja“, prvenstveno namijenjen zainteresiranima za upis našeg novog studijskog programa – Održivi razvoj i međunarodni odnosi. Seminar će se održati u subotu, 27. travnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama VŠMOD DH (Filipa Vukasovića 1, Zagreb).

Cilj seminara je pružiti polaznicima temeljna znanja o modelu održivog razvoja te potrebi njegove provedbe kroz međunarodne, državne i lokalne politike s ciljem ostvarenja ekonomskog napretka mudrijim korištenjem postojećih resursa, ali i upotrebom novih koji u isto vrijeme jamče zaštitu okoliša i prestanak negativnih trendova u prirodi uzrokovanih djelovanjem čovjeka.

Za razvijeni svijet održivi razvoj predstavlja ekonomiju budućnosti. U prilog tome govore strateški dokumenti vodećih međunarodnih organizacija koji su izuzetnu pozornost posvetili kreiranju i provedbi politika održivog razvoja među zemljama članicama, primjerice Agenda 2030 UN-a i niz strateških dokumenata Europske komisije. Europska unija već izdvaja milijarde eura u fondove posvećene politikama održivog razvoja, od obnovljivih izvora energije do gospodarenja otpadom, stoga su objektivna predviđanja da će sustav provedbe javnih politika održivog razvoja kroz nekoliko godina otvoriti čak 170 tisuća novih radnih mjesta na razini EU.

Stručnjaci sa primjenjivim spoznajama iz područja ekonomije, ekologije i energetike već su postali prijeko potrebni u međunarodnim organizacijama, svim tijelima državne vlasti (ministarstva, agencije, diplomatska mreža), tijelima lokalne i regionalne uprave i privatnim poduzećima, osobito međunarodnim korporacijama. Takvi stručnjaci sposobni su kreirati i implementirati politike održivog razvoja kroz međunarodne organizacije, državne politike i tvrtke, a to su upravo znanja i vještine za koja vas osposobljava interdisciplinaran studij održivog razvoja i međunarodnih odnosa koji je pokrenut ove akademske godine.

Ukoliko želite saznati više o modelu i ciljevima održivog razvoja te njegovom uvođenju u sustav javnih politika razvijenog svijeta, seminar „Škola održivog razvoja“ je pravi korak za vas!


PRIJAVE se primaju na dario.cvrtila@diplomacija.hr ili 01 3700 666 do 24. travnja 2019. U prijavi je potrebno navesti: naziv seminara, ime i prezime, datum i godina rođenja, kontakt (e-mail i telefon) te škola/fakultet koji trenutno pohađate.  


Napomena*

Svi sudionici seminara organiziranih ove akademske godine ostvaruju popust od 10% na školarinu pri upisu studija - Održivi razvoj i međunarodni odnosi za akademsku godinu 2019./2020.!

Svijet je u našim rukama!

Škola održivog razvoja - program seminaraŠkola održivog razvoja - program seminara.pdf

Kontakt obrazac

Molimo unesite potrebne informacije. Naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »