Novosti

Diplomski studij međunarodnih odnosa i diplomacije - najbolji izbor za svjetsku karijeru!

Diplomski studij međunarodnih odnosa i diplomacije - najbolji izbor za svjetsku karijeru!

Objavljeno: 20. Kolovoz 2019.

Ususret novoj akademskoj godini 2019./20. mnogobrojni završeni studenti preddiplomskog stručnog studija ili  sveučilišnog studija razmišljaju o nastavku studiranja. Jer – današnje osobne i društvene potrebe sve više idu u smjeru stalnog usavršavanja i specijaliziranja u izabranom zvanju. Za sve kojima međunarodni odnosi i diplomacija predstavljaju životni i profesionalni izbor diplomski studij međunarodnih odnosa i diplomacije idealno je rješenje. I u akademskom i u poslovnom smislu. To najbolje dokazuje već osmi naraštaj studenata koji je apsolvirao ovaj, po mnogo čemu, jedinstveni dvogodišnji studij u Hrvatskoj.

Diplomski studij traje četiri semestra tj. dvije studijske godine. Sukladno europskom sustavu prijenosa bodova završetkom se studija stječe najmanje 120 ECTS. Studij ima obvezne, izborne i fakultativne kolegije, a njegovim se završetkom stječu znanja iz područja međunarodnih političkih i ekonomskih odnosa, vanjske politike, gospodarske diplomacije, međunarodnih financija i trgovine, međunarodnog pregovaranja, sigurnosti i upravljanja konfliktima, politika, institucija i fondova Europske unije te međunarodnog prava i menadžmenta. 

Ova kombinacija znanja osigurava najviši stupanj kompetencija za bavljenje međunarodnim odnosima i diplomacijom u vladinim i nevladinim institucijama te domaćim i međunarodnim regionalnim i univerzalnim organizacijama koje sve više trebaju domaće stručnjake iz ovih područja, poglavito otkako je Republika Hrvatska 1. srpnja 2013. postala članicom Europske unije. Akademski i profesionalni profili te uspjesi studentica i studenata ovog studija tome najbolje govore u prilog. Osim studenata preddiplomskog studija međunarodnih odnosa i diplomacije, na studij su se dosad upisali studenti različitih preddiplomskih stručnih i dodiplomskih sveučilišnih studija, ponajviše iz područja humanističkih i društvenih znanosti, od jezika i novinarstva preko prava i ekonomije do političkih znanosti. Upravo je njima nastavak obrazovanja na ovom studiju omogućio stjecanje komparativnih prednosti u vlastitoj izobrazbi, kao što je matičnim studentima Visoke škole omogućio daljnje širenje kompetencija stečenih na preddiplomskom stručnom studiju.

Danas diplomanti studija međunarodnih odnosa i diplomacije rade u Hrvatskoj i inozemstvu, a među njima je i nemali broj specijalista posvećenih Europskoj uniji. Na taj je način nastavak akademske karijere na diplomskom studiju međunarodnih odnosa i diplomacije ujedno i najbolji put za europsku i svjetsku karijeru.

Više o uvjetima upisa na diplomski studij možete pronaći na diplomski studij/uvjeti upisa

Informacije o studijskom programu diplomskog studija dostupne su na diplomski studij/kolegiji

Sve dodatne upite u vezi upisa i studijskog programa možete proslijediti putem kontakt obrasca na dnu članka ili na e-mail adresu tajnistvo@diplomacija.hr i tel. 01 3700 666. Naša služba će vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »