Novosti

"Future of peace" - Međunarodna konferencija na VŠMOD-u!

"Future of peace" - Međunarodna konferencija na VŠMOD-u!

Objavljeno: 07. Prosinac 2018.

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld iz Zagreba organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom „Future of Peace“ i to u povodu obilježavanja 70. obljetnice donošenja Deklaracije o ljudskim pravima. Konferencija će se održati 10. i 11. prosinca 2018. godine u prostorijama VŠMOD-a DH (Filipa Vukasovića 1, Zagreb).

Konferencija će započeti pozdravnim govorom dekana VŠMOD-a DH, gospodina Joška Klisovića te govorom dobrodošlice direktora konferencije i prodekana VŠMOD-a DH, prof.dr.sc. Gorana Bandova.

Glavni govornici konferencije su: gospodin Zoran Milanović, predsjednik Diplomatskog vijeća VŠMOD-a DH i prof.dr.sc. Ivan Šimonović, redovni profesor na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu koji je obnašao dužnosti pomoćnika glavnog tajnika UN-a za ljudska prava te voditelja ureda Visokog povjerenika za ljudska prava New York (2010.-2017.). Na temu budućnosti mira iz različitih aspekata govorit će: prof.dr.sc. Vesna Pusić, zastupnica u Hrvatskom saboru i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (2011.-2016.), gospodin Davor Ivo Stier, zastupnik u Hrvatskom saboru i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske (2016.-2017.), doc.dr.sc. Antonija Petričušić, docentica na Pravnom fakultetu sveučilišta u Zagrebu.

Tema ostvarenja međunarodnog mira neizostavan je dio obrazovnog procesa na VŠMOD-u DH, stoga će ova konferencija biti sjajna prilika za studente koji će kroz panele i kratka izlaganja govoriti okupljenima o nizu ključnih tema za izgradnju međunarodnog mira.

Prodekan VŠMOD-a DH, prof.dr.sc. Goran Bandov, u jednom medijskom istupu izjavio je: „Mir je uvijek moguć i on je zasigurno jedino poželjno stanje. Od njega se nikad ne smije odustati, jer on zasigurno nema kvalitetnu alternativu. Odgovorni političari moraju pokrenuti dijalog, koncentrirati se na ostvarivanje zajedničkih interesa, suradnju u gospodarstvu, kulturi i znanosti, područjima u kojima postoji niz poveznica i gdje se može jednostavno implemenirati suradnja. Za dugotrajni proces uspostave kvalitetnijih odnosa, od esencijalnog značaja je uz samu otvoreniju politiku i jačanje pozitivne uloge sustava obrazovanja, civilnog društva te medija.“

Mir je ključna tema međunarodnih odnosa i doista nema alternativu jer je temeljna pretpostavka razvoja svakog društva i pojedinca. Slijedom navedenog, veseli nas što imamo priliku organizirati ovako zapažen događaj i time dati doprinos razumijevanju pretpostavki za ostvarenje mira u međunarodnim odnosima.

Program konferencijeProgram_konferencije_FoP_2018_10-11.12.2018. (final) (1).pdf
  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »