Novosti

Izdana knjiga "Kultura ponašanja" vpl. Milade Privora

Izdana knjiga "Kultura ponašanja" vpl. Milade Privora

Objavljeno: 29. Svibanj 2019.

Knjiga „Kultura ponašanja“ veleposlanice Milade Privora razmatra sveprisutan fenomen bontona, te iscrpno obrazlaže temeljna pravila bontona u različitim društvenim prilikama. U knjizi veleposlanica Privora detaljno i sistematično navodi i opisuje različite situacije s kojima se svakodnevno susrećemo kod kuće, na poslu, u gostima, na javnim mjestima, itd. Prema tome, knjiga pruža savršen priručnik koji nas uči uljudnom i pristojnom ponašanju u svakodnevnim, ali i službenim situacijama.

Knjiga „Kultura ponašanja“ neiscrpan je izvor informacija, te razrađuje tematiku lijepog ponašanja od obiteljskog doma do kraljevskog dvora. Veleposlanica Privora naglasak stavlja na to da se lijepo ponašanje uči od malih nogu, te da se osnove lijepog ponašanja stječu od roditelja u obiteljskoj kući. Upravo su osnove koje dobivamo u obiteljskom domu ključne kako bi lijepo ponašanje kasnije mogli nadograđivati.

Knjiga pruža interesantan pregled različitih situacija koje nalažu primjereno ponašanje, primjereno odijevanje, ispravno oslovljavanje, itd. Također, neizostavan je dio  koji se odnosi na ponašanje u suvremenom komuniciranju, te na poslovnim i diplomatskim okupljanjima.

Ponosni smo što Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld zajedno s nakladom Jesenski i Turk čini dio ove iznimne priče koja promiče kulturu lijepog ponašanja primjenjivu u svakodnevnom životu, diplomatskim i poslovnim odnosima, te protokolarnim situacijama.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »