Novosti

Konferencija: Gdje su mladi glasači i glasačice?

Konferencija: Gdje su mladi glasači i glasačice?

Objavljeno: 28. Studeni 2018.

Pozivamo vas na konferenciju Ureda europskog parlamenta u Hrvatskoj pod nazivom: "Gdje su mladi glasači i glasačice? Ovajputglasam.eu" koja će se održati u petak, 30. studenog s početkom u 10:00 sati u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Uoči izbora za europski parlament na kojima će u svibnju 2019. godine 27 država članica Europske unije birati ukupno 705 zastupnica i zastupnika u Europskom parlamentu, u Hrvatskoj se po prvi put organizira konferencija s ciljem informiranja mladih o važnosti njihove aktivne građanske participacije na europskim izborima.

Budući da je na europske izbore u 2014. godini izašlo tek 13% mladih glasača i glasačica (18-24 godine), Europski parlament u Hrvatskoj organiziranjem ovakve konferencije čini prvi korak kako bi osvijestio važnost njihovog odlaska na birališta 26. svibnja 2019. godine - kad se europski izbori održavaju u Hrvatskoj.

Prijave za sudjelovanje možete izvršiti po registraciji na www.ovajputglasam.eu, a sve informacije dostupne su na epzagreb@ep.europa.eu ili 01 48 80 280.

Program konferencije nalazi se u privitku.

Program i pozivnicaE-pozivnica_Gdje su mladi glasači_ce_30.11.2018.NSK.png
  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »