Novosti

Moderan studij za svjetsku karijeru - Održivi razvoj i međunarodni odnosi

Moderan studij za svjetsku karijeru - Održivi razvoj i međunarodni odnosi

Objavljeno: 26. Srpanj 2018.

Zanimaju vas obnovljivi izvori energije, zaštita okoliša i održivi ekonomski modeli? Kakve je politike potrebno provoditi na globalnoj i nacionalnoj razini da bi svijet ekonomski napredovao bez da ide prema samouništenju? Međunarodne organizacije, države i tvrtke traže stručnjake koji će kreirati i provoditi takve politike. Postanite oslonac društva u izgradnji ekonomije budućnosti - upišite studij održivog razvoja i međunarodnih odnosa. Svijet je u našim rukama!

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu nakon osam uspješnih akademskih godina prva pokreće novi studijski program, i to studij koji je među najmodernijima u Europi – održivi razvoj i međunarodni odnosi. Na taj je način Hrvatska postala jednom od rijetkih zemalja u Europi i svijetu koja na akademskoj razini ima moderan, perspektivan i privlačan studij koji u konačnici osigurava tržišnu mogućnost za razvoj uspješne karijere u zemlji i inozemstvu.

Studij obuhvaća područja politike, zaštite okoliša, održivog razvoja, ekonomije i energetike te će pripremati stručnjake sposobne za analize i provedbu politika održivog razvoja te specijalistički kadar koji nastale spoznaje može pretvoriti u konkretne politike i projekte u zemlji i inozemstvu.

Novi je studijski program interdisciplinaran i slijedi načela održivog razvoja te je zanimljiv mladima koji traže buduće zanimanje, ali i profesionalcima koji žele dopuniti svoje školovanje kompetencijama čija će najviša vrijednost u sadašnjosti i budućnosti biti nezamjenjiva. Potencijalni korisnici znanja i vještina naših studenata uključuju međunarodne organizacije, vladu, ministarstva, diplomatska predstavništva u zemlji i inozemstvu, javna i privatna poduzeća, predstavništva tvrtki u inozemstvu i središnjicama u Hrvatskoj koje posluju s inozemstvom; raznorodne (društvene i prirodoslovne) znanstvene organizacije te i nevladine udruge.

Preddiplomski stručni studij održivog razvoja i međunarodnih odnosa traje tri godine te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS bodova i stručni naziv prvostupnik/prvostupnica održivog razvoja i međunarodnih odnosa te –specijalistički diplomski stručni studij održivog razvoja i međunarodnih odnosa traje dvije godine te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS bodova i stručni naziv specijalist/specijalistica održivog razvoja i međunarodnih odnosa.

Program preddiplomskog stručnog studija možete pogledati OVDJE

Program specijalističkog diplomskog stručnog studija možete pogledati OVDJE

Uvjeti upisa dostupni su na: Preddiplomski studij Specijalistički studij

Studij kreće na jesen 2018. godine.

Svijet je u našim rukama!

Kontakt obrazac

Molimo unesite potrebne informacije. Naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »