Novosti

Obrazovanje je vaša budućnost - odaberite pravo mjesto!

Obrazovanje je vaša budućnost - odaberite pravo mjesto!

Maturanti i studenti koji su već završili stručni ili sveučilišni studij imaju mogućnost početka svjetske karijere u Hrvatskoj.

Budući stručnjaci za međunarodne odnose i diplomaciju imaju sjajne mogućnosti za vlastito obrazovanje i usavšavanje u Hrvatskoj. Baviti se međunarodnim odnosima i diplomacijom zvuči uistinu sjajno. Malo je koja karijera tako atraktivna, uzbudljiva i zanimljiva, a istovremeno toliko cijenjena i tražena na tržištu rada.

Mogućnost izbora između čak osam stranih jezika, diplomatski protokol i pravila uljudnog ophođenja, shvaćanje svijeta u kojem živimo iz političkog, ekonomskog, povijesnog i pravnog aspekta te usvajanje suvremenih modela komunikacije i znanja o odnosima u globaliziranom svijetu osnovna su zadaća multidisciplinarnog studijskog programa međunarodnih odnosa i diplomacije. Moderni pristupi procesima usvajanja znanja i rad u manjim studijskim grupama uz stalnu dostupnost svjetski uglednih predavača jamče, uz klasične oblike usvajanja znanja, interaktivnu nastavu i razmjene mišljenja o aktualnim svjetskim problemima i mogućim rješenjima. Stečena znanja i vještine usavršavaju se na studentskim praksama koje studentima omogućuju kontakt sa tržištem rada i praktično usvajanje znanja i vještina u nizu državnih ustanova i znanstvenih instituta te veleposlanstvima stranih zemalja akreditiranih u Republici Hrvatskoj.

Više o studijskom programu možete pročitati kikom na preddiplomski studij/program i specijalisticki studij/ program

Svaki tjedan nas posjećuju gosti predavači, većinom veleposlanici akreditirani u Republici Hrvatskoj, i ostale utjecajne osobe iz javnog života Hrvatske i svijeta kako bi iznijeli vlastita stajališta o aktualnim temama i porazgovarali sa studentima.

Upoznavanje s različitostima kultura i civilizacija, razumijevanje drugačijeg načina razmišljanja od našeg uistinu obogaćuje čovjeka i nužan je preduvjet za uspješno bavljenje međunarodnim odnosima i diplomacijom. Kako bi doskočili tom izazovu, našim studentima omogućena su studijska putovanja. Do sada smo posjetili sve zemlje u okruženju, ali i one daleke, primjerice Tajland i Indiju. U Indiji smo se susreli sa premijerom, dok nas je za posjeta Španjolskoj primio kralj osobno, a prilikom javnog obraćanja studente je na hrvatskom jeziku pozdravio papa Benedikt XVI.

Studentima su omogućene i razne aktivnosti izvan nastavnog procesa, kao primjerice sudjelovanje u studentskom časopisu gdje se stječu osnovna znanja iz područja novinarstva i odnosa s javnošću, ili sudjelovanje u odboru za protokol koji radi na planiranju i provedbi konferencija, posjeta uglednih dužnosnika i drugih važnih događaja. Takvim iskustvom preuzimanja odgovornosti studenti stječu organizacijske kompetencije u poslu, što je danas kod poslodavaca iznimno cijenjeno.

U praksi je potvrđeno da diplomanti ovog studijskog smjera imaju široke mogućnosti zapošljavanja, pa tako s  počinju raditi u državnoj upravi, u tijelima Europske unije, zatim u međunarodnim organizacijama i institucijama, privatnim i javnim medijskim kućama, trgovačkim društvima, ustanovama, udrugama, političkim strankama te u zakladama u zemlji i inozemstvu.

Studij se provodi na dvije razine::preddiplomski studij koji traje 3 godine ili 6 semestara te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS bodova  i –  diplomski studij koji traje 2 godine ili 4 semestra te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS bodova.

Jedno je sigurno- želite li postati cijenjenim i traženim stručnjakom na području međunarodnih odnosa i diplomacije – svjetska karijera počinje ovdje!

Kontakt obrazac

Molimo unesite potrebne informacije. Naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »