Novosti

Održana konferencija: "EU projekti u službi održivog razvoja"

Održana konferencija: "EU projekti u službi održivog razvoja"

Objavljeno: 16. Svibanj 2019.

U organizaciji studenata Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije „Dag Hammarskjöld“ održana je konferencija „EU projekti u službi održivog razvoja".

Konferencija se odvijala kroz dva panela rasprava koje su predvodili stručnjaci sa područja održivog razvoja i EU fondova, te prezentacije studenta sa studija održivog razvoja i međunarodnih odnosa. U prvom panelu rasprava govorilo se uvodno o održivom razvoju, njegovom razvoju u Hrvatskoj, trenutnoj primjeni u poljoprivredi, te aktualnim EU projektima.

U drugom dijelu konferencije odgovaralo se na pitanje „Kako do EU fondova?“, načinu izrade projekata i njihovoj primjeni u razvoju općina i gradova na primjerima iz kulture i turizma. Zaključno su studenti kroz svoje tri teme prikazali konkretne primjere iz Hrvatske sa područja održivog razvoja gradova, primjene društveno odgovornog poslovanja i aktualnih problema u poljoprivredi.

Ovom prigodom zahvaljujemo se svim sudionicima konferencije na sudjelovanju i ugodnom druženju.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »