Novosti

Održana svečanost u povodu završetka projekta: "Zemlja partner"

Održana svečanost u povodu završetka projekta: "Zemlja partner"

Objavljeno: 03. Srpanj 2019.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj ugostilo je profesore i studente Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije „Dag Hammarskjöld“ u sklopu jednogodišnjeg programa suradnje Visoke Škole i Veleposlanstva. Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj, Nj.E.g. Robert Kohorst zaželio je dobrodošlicu dekanu Visoke Škole, gospodinu Joško Klisoviću te svim nastavnicima i studentima, a potom zahvalio na uspješnoj suradnji i postignućima studenata tijekom programa diplomatske suradnje sa američkim veleposlanstvom.  

Za vrijeme trajanja ovog programa, studenti su imali priliku susresti se sa američkim diplomatima, sudjelovati u diplomatskim funkcijama i prisustvovati na kulturnim događanjima. Kroz razna predavanja i panele diskusija zaposlenici Veleposlanstva su upoznali studente sa američkim diplomatskim sustavom, načinom donošenja odluka, uključujući i način na koji se vanjska politika donesena u Washingtonu  provodi i u inozemstvu. 

Na kraju svečanosti održana je dodjela priznanja svim studentima koji su aktivno sudjelovali u svim događanjima i iskazali se svojim trudom i radom za vrijeme trajanja programa suradnje. Iznimna nam je čast što je naša ustanova bila izabrana za partnera u američkom program vanjske politike i diplomatske prakse te se zahvaljujemo svim sudionicima i Veleposlanstvu SAD-a u RH  na uspješnoj suradnji za vrijeme trajanja programa u nadi da će suradnja biti jednako kvalitetna i u budućnosti.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »