Novosti

Održano gostujuće predavanje gđe. Violete Simeonove Staničić

Održano gostujuće predavanje gđe. Violete Simeonove Staničić

Objavljeno: 26. Svibanj 2019.

U sklopu ciklusa predavanja „Diplomacija u praksi“ u srijedu, 22. svibnja 2019. godine, održano je predavanje gđe. Violete Simeonove Staničić na temu „Izbori za zastupnike Europskog parlamenta“.

Gđa. Simeonova Staničić, je kao voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj u svom izlaganju upoznala studente VŠMOD-a sa načinom rada Europskog parlamenta, njegovom stranačkom strukturom, brojem zastupnika, te njegovom funkcijom. Također, predstavljen je projekt „Ovaj put glasam“ čija je glavna zadaća informirati mlade o važnosti izlaska na izbore, kako se informirati o izborima, te na koji način motivirati prijatelje i ljude u našem okruženju da izađu na izbore. Veliki naglasak u predavanju je stavljen na postotak izlaznosti mladih na izbore za Europski parlament, te na razloge zbog kojih izlaze ili ne izlaze na izbore. Kao jedan od razloga zašto mladi ne izlaze na izbore navodi se opća nezainteresiranost za politiku i politička pitanja, dok se kao drugi razlog javlja nedostatak javnog djelovanja političkih kandidata kojim bi informirali mlade o svojim namjerama i predstavili kvalitetne ideje cjelokupnoj javnosti.

Zahvaljujemo gospođi Violeti Simeonovoj Staničić na vrlo zanimljivom predavanju, te svim studentima i posjetiteljima gostujućeg predavanja.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »