Novosti

Održano predavanje i radionica „Hrvatska na putu prema euru - zašto, kako i kada?“

Održano predavanje i radionica „Hrvatska na putu prema euru - zašto, kako i kada?“

Objavljeno: 29. Travanj 2019.

U sklopu projekta Jean Monnet „Learning by Doing: EU Standards in the Balkans“, na kojem je Visoka škola međunarodnih studija i diplomacije Dag Hammarskjöld partner, održano je predavanje i radionica „Hrvatska na putu prema euru - zašto, kako i kada?“.

Predavanje na temu uvođenja eura u Hrvatskoj održala je dr.sc. Mirna Dumičić, ekspert za financijsku stabilnost. U predavanju se dr.sc. Dumičić osvrnula na ključna pitanja kao što su: „Mora“ li Hrvatska uvesti euro?; Što je teorija optimalnih valutnih područja?; Je li ona relevantna za Hrvatsku?; Koje su prednosti, a koji nedostaci uvođenja eura, odnosno odricanja od monetarnog suvereniteta? Koje su karakteristike hrvatske ekonomije važne u tom kontekstu? Kako se u praksi „uvodi euro“?

Dr.sc Dumičić je zanimljivim predavanjem i detaljnim prikazom postupka uvođenja eura osigurala izvrstan uvod u debatu studenata VŠMOD-a o scenarijima ulaska Hrvatske u eurozonu. Članovi debatnih timova suprotstavili su argumente za ulazak Hrvatske u eurozonu, te argumente protiv ulaska Hrvatske u eurozonu, te ih predstavili ostalim studentima i posjetiteljima gostujućeg predavanja i radionice.

Zahvaljujemo dr. sc. Mirni Dumičić na nadasve zanimljivom predavanju, članovima debatnih timova, te posjetiteljima gostujućeg predavanja.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »