Novosti

Priča o uspjehu – od diplome VŠMOD-a do menadžera u Facebooku!

Priča o uspjehu – od diplome VŠMOD-a do menadžera u Facebooku!

Objavljeno: 05. Svibanj 2018.

Pročitajte priču o uspjehu Dine Dalića, diplomanta VŠMOD-a kojeg je životni i karijerni put nakon fakulteta odveo u Irsku gdje se zaposlio u Facebooku i kroz dvije godine rada postao security site lead te upravlja odjelom od 60 zaposlenika.

Diplomanti VŠMOD-a u izuzetno visokom postotku nalaze svoje mjesto na tržištu rada sukladno osobnim afinitetima. Kvalitetno i brzo zapošljavanje studenata najbolji je dokaz i potvrda ispravnosti i kvalitete studijskog programa i obrazovne ustanove koja iza njega stoji. Naši diplomanti zapošljavaju se u međunarodnim organizacijama, tijelima državne vlasti (veleposlanstva, ministarstva, državni uredi, vojska, policija), tijelima lokalne uprave (županije, općine, gradovi), udrugama, političkim strankama, ali i privatnom sektoru, osobito se to odnosi na korporativni menadžment. Jedan od primjera uspjeha naših studenata u privatnom sektoru je upravo Dino Dalić, diplomant VŠMOD-a koji svoju karijeru gradi kao menadžer u Facebooku.

Prvi posao pa inozemstvo i to odmah Facebook?

Tako je. Po završetku fakulteta ima doista mnogo opcija za posao u Hrvatskoj, ali ja sam imao želju promijeniti sredinu i stjecati iskustvo u velikom privatnom sustavu. Mladenačka znatiželja me odvela u drugu državu, a kako me oduvijek privlači korporativni način rada i života prijavio sam se na natječaj za posao u Facebooku.

Cijeli svijet želi raditi u Facebooku, kako ti je uspjelo dobiti posao?

Vjerujem da je zbog širine znanja i vještina koje posjedujem. Naime, ovdje se izuzetno cijeni ljude koji shvaćaju globalna kretanja i trendove u ekonomiji i politici, govore strane jezike i kvalitetno komuniciraju s okruženjem. Uz organizacijske sposobnosti to je preduvjet za napredovanje. Upravo mi je u tome pomogao fakultet i mogu reći da nisam promašio s izborom. Testiranja su zahtjevna, idu u nekoliko krugova i obuhvaćaju različita područja, međutim ja se nisam suočio s ničim što mi je potpuno nepoznato i o čemu već nisam nešto čuo na fakultetu.

Kako je raditi u Facebooku?

Svakodnevno slušam prijatelje koji su ostali u Hrvatskoj, a nažalost i prijatelje koji doseljavaju ovdje u potrazi za boljim životom. Mnogi od njih su fakultetski obrazovani, međutim ne uspijeva im pronaći perspektivan posao iz kojeg bi mogli napredovati u financijskom i karijernom pogledu. Možda je stvar u tome da se stanje na tržištu rada drastično mijenja, diplome i znanja zastarijevaju a ljudi se s njima ne snalaze najbolje. Izgleda da sam ja pogodio pri odabiru studija koji me odveo na izvrstan posao. Raditi ovdje je fantastično. Ugođaj je opušten, uvjeti rada su na izuzetno visokoj razini, kolege i nadređeni su sjajno organizirani i kooperativni, užitak je doći na posao i raditi za poslodavca koji ima razumijevanja za potrebe našeg privatnog života. Kada radite u takvom poduzeću, ni ne osjetite da dajete 120% od sebe za osobni uspjeh i uspjeh poduzeća.

Možeš li kao mlad i uspješan čovjek dati svoju formulu uspjeha?

Ne postoji posebna formula. Budite otvoreni za izazove, birajte obrazovanje koje vas priprema za tržište rada u globaliziranom svijetu, učite strane jezike i međunarodnu ekonomiju, imajte vjere u sebe i radite s entuzijazmom.

Koji su tvoji planovi za budućnost?

Želim još napredovati ovdje, okusiti život u inozemstvu, upoznati nove ljude i shvatiti mentalitet različitih nacija i kultura te sa stečenim poznanstvima jednoga dana doći natrag u Hrvatsku i graditi privatan biznis od kuće. Kada dođem kući u Zagreb, svakako se vidimo na fakultetu i sastanku Alumni asocijacije VŠMOD-a. Uvijek je lijepo vratiti se tamo gdje je sve počelo i pomoći novim generacijama studenata svojim iskustvom studiranja i rada.

 

Svjetska karijera počinje ovdje!

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »