Novosti

Studenti VŠMOD-a posjetili Islamski centar u Zagrebu!

Studenti VŠMOD-a posjetili Islamski centar u Zagrebu!

Objavljeno: 25. Travanj 2018.

Poznavanje različitih vjeroispovjesti izuzetno je važno za međunarodne odnose i bolje poznavanje društva u kojem živimo. Upravo iz tog razloga studenti VŠMOD-a DH u srijedu su posjetili Islamski centar i džamiju u Zagrebu gdje ih je srdačno primio muftija dr. Aziz ef. Hasanović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj pri čemu je održao i predavanje o islamu i integraciji muslimana u Republici Hrvatskoj.

Republika Hrvatska može biti izuzetno ponosna da na čelu značajne vjerske zajednice ima čovjeka koji neumorno promiče ugled naše zemlje u svijetu ukazujući da je upravo Republika Hrvatska pravi primjer uspješne integracije muslimanske zajednice na koji bi se svi trebali ugledati.

Muslimani u Republici Hrvatskoj različitih nacionalnih pripadnosti nebrojeno su puta dokazali lojalnost svojoj domovini, nekada iznimnim doprinosom u Domovinskom ratu, a danas radom i zalaganjem za bolju budućnost naše zemlje i svih nas. Stoga ovdje ne govorimo o suživotu, nego o zajedničkom životu i dijeljenju iste odgovornosti za sudbinu naše zemlje. Upravo iz tog razloga moramo biti ponosni na zajednička ostvarenja i o njima govoriti u svijetu.

Zahvaljujemo domaćinu na iznimnom gostoprimstvu i novim spoznajama te se veselimo idućim susretima.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »