Novosti

Svjetska karijera počinje ovdje - studij međunarodnih odnosa i diplomacije na VŠMOD-u!

Svjetska karijera počinje ovdje - studij međunarodnih odnosa i diplomacije na VŠMOD-u!

Objavljeno: 11. Srpanj 2018.

Zanimaju li vas međunarodni odnosi i svjetska politika, politički potezi velikih sila i malih zemalja? Želite li shvatiti međunarodne ekonomske odnose, uzroke i rješenja ekonomskih kriza ili ratnih sukoba? Kako funkcionira i koja je budućnost Europske unije i ostalih međunarodnih organizacija? Želite li saznati sve tajne uspješne komunikacije i pregovaranja te naučiti više o drugim kulturama i narodima? Ovo je studij za vas!

Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije "Dag Hammarskjöld" prva je i vodeća visokoobrazovna ustanova na području međunarodnih odnosa i diplomacije u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe koja već devet godina uspješno obrazuje buduće stručnjake za međunarodne odnose i diplomaciju.

Moderan i interdisciplinaran studij međunarodnih odnosa i diplomacije obuhvaća područja politike, komunikologije, ekonomije, prava i povijesti sa posebnim naglaskom na učenju stranih jezika te pravilima diplomatskog protokola i kulture ophođenja. Studijski program izvode predavači svjetskog ugleda, a obogaćen je gostujućim predavanjima uvaženih stručnjaka, studijskim putovanjima, izvannastavnim aktivnostima i studentskim praksama u Europskom parlamentu, Saboru Republike Hrvatske, veleposlanstvima stranih zemalja u Republici Hrvatskoj, ministarstvima u Vladi Republike Hrvatske, znanstvenim ustanovama i poduzećima.

Više o studijskom programu možete pročitati na linkovima preddiplomski studij/program i specijalisticki studij/program

Praksa potvrđuje da diploma Visoke Škole nudi široke mogućnosti zapošljavanja i brzo pronalaženje posla u međunarodnim organizacijama, tijelima državne vlasti, udrugama, javnim i privatnim poduzećima, medijskim kućama, tijelima lokalne i regionalne uprave te političkim strankama.

Preddiplomski stručni studij međunarodnih odnosa i diplomacije traje tri godine te se njegovim završetkom stječe 180 ETCS bodova i stručni naziv prvostupnik/prvostupnica  međunarodnih odnosa i diplomacije te – specijalistički diplomski stručni studij međunarodnih odnosa i diplomacije traje dvije godine te se njegovim završetkom stječe 120 ETCS bodova i stručni naziv specijalist/specijalistica međunarodnih odnosa i diplomacije.

U namjeri da privuče najbolje studente u zemlji, VŠMOD DH uveo je sustav stipendiranih školarina koji daje mogućnost studiranja na VŠMOD-u za čak 0 Kuna ovisno o uspjehu na državnoj maturi. Sve informacije o cijenama školarina i sustavu stipendiranja možete pronaći klikom na stipendirane skolarine .

PREDDIPLOMSKI STUDIJ

Uvjeti upisa

Školarina

SPECIJALISTIČKI STUDIJ

Uvjeti upisa

Školarina

Svjetska karijera počinje ovdje!

Kontakt obrazac

Molimo unesite potrebne informacije. Naši djelatnici će vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »