O nama

Politika privatnosti

Objavljeno: 19. Svibanj 2018.

POLITIKA PRIVATNOSTI I KOLAČIĆA

 

NAŠA POLITIKA PRIVATNOSTI NA PRVI POGLED

TKO SMO MI?  

Mi smo Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjӧld i obrađujemo Vaše osobne podatke kao voditelji obrade. To znači da smo mi odgovorni za to kako obrađujemo i štitimo Vaše podatke.

U KOJE SVRHE KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Koristit ćemo Vaše podatke (prikupljene na mreži ili osobno), između ostalog, da odgovorimo na Vaše upite, i ako biste željeli, da Vam pošaljemo naše prilagođene komunikacije.

ZAŠTO KORISTIMO VAŠE PODATKE?

Imamo zakonsko pravo obrađivati Vaše podatke u razne svrhe. Glavna je ta da ih trebamo obrađivati kako bi se izvršio ugovor koji prihvaćate s nama kada se registrirate ili koristite bilo koju od naših usluga ili funkcionalnosti, iako nam i drugi razlozi također omogućavaju korištenje istih, kao što je naš interes da odgovorimo na Vaše upite ili privola koju nam dajete da Vam šaljemo naše obavijesti. 

S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE?

Vaše podatke dijelimo s pružateljima usluga koji nam pružaju asistenciju ili podršku, a to su društva ili suradnici u svojstvu treće strane s kojima smo sklopili ugovor, bilo unutar ili izvan Europske unije.

VAŠA PRAVA?

Imate pravo pristupiti, ispraviti ili brisati Vaše osobne podatke. U određenim slučajevima, ovlašteni ste i na druga prava kao što je, primjerice, prigovoriti našem korištenju Vaših podataka ili njihova prenosivost kako je niže detaljno objašnjeno.

Pozivamo Vas da pročitate našu cijelu Politiku privatnosti i kolačića niže kako biste potpuno razumjeli način na koji ćemo koristiti Vaše osobne podatke i Vaša prava glede Vaših podataka.

PRIJE NEGO ŠTO POČNETE …

 • U ovoj Politici privatnosti i kolačića saznat ćete sve relevantne informacije primjenjive na naše korištenje osobnih podataka korisnika i klijenata Visoke škole međunarodnih odnosa I diplomacije Dag Hammarskjӧld u Hrvatskoj, neovisno o kanalu ili sredstvima (na mreži ili osobno) koje Vi koristite za interakciju s
 • Mi smo transparentni glede onog što činimo s Vašim osobnim podacima, kako biste razumjeli implikacije načina na koji koristimo Vaše podatke i prava koja imate u vezi s Vašim podacima:
  • Trajno Vam činimo dostupnim sve informacije sadržane u ovoj Politici privatnosti i kolačića koje možete provjeriti kada smatrate da je to prikladno, i dodatno:
  • također ćete naći daljnje informacije o svakom postupku obrade Vaših podataka tijekom Vaše interakcije s nama.
 • Postoje neki nazivi koje koristimo u ovoj Politici privatnosti i kolačića:
  • Kada govorimo o našoj Platformi, mi općenito mislimo na bilo koji kanal ili sredstvo, digitalni ili osobni, koje možete koristiti u interakciji s nama. Glavni su sljedeći:
   • Naša Internet stranica (Website),diplomacija.hr
   • Osobno, na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjӧld
   • Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube

1. TKO JE VODITELJ OBRADE VAŠIH PODATAKA? 

Voditelj obrade Vaših podataka je: 

 • Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjӧld
  • Poštanska adresa: Zagreb (Grad Zagreb), Filipa Vukasovića 1, Hrvatska
  • E-mail adresa službenika za zaštitu podataka: azop@diplomacija.com

2.  ZAŠTO OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Ovisno o svrsi radi koje s vremena na vrijeme obrađujemo Vaše podatke, kako je gore objašnjeno, mi trebamo obraditi jedne ili druge podatke koji će, ovisno o svakom slučaju, općenito biti sljedeći:

 • Vaši podaci o identitetu (primjerice, Vaše ime, prezime, jezik i država iz koje s nama komunicirate, podaci za kontakt );
 • veza, geolokacija i/ili podaci o pretraživanju (ako s nama, primjerice, komunicirate s Vašeg mobilnog telefona);
 • komercijalne informacije (primjerice, ako ste se pretplatili na naše obavijesti);
 • informacije o Vašim ukusima i preferencijama.

Upamtite da, kada od Vas zatražimo da unesete osobne podatke kako bismo Vam omogućili pristup bilo kojoj našoj funkcionalnosti ili usluzi s Platforme, označit ćemo određena polja kao obvezna jer su to podaci koji su nam potrebni kako bismo mogli pružiti odgovarajuću uslugu ili Vam omogućiti pristup funkcionalnosti o kojoj se radi. Molimo također uzmite u obzir da, ako odlučite ne učiniti nam dostupnim takve podatke, možda nećete moći dovršiti korisničke registracije ili možda nećete moći koristiti te usluge ili funkcionalnosti.

Ovisno o tome kako komunicirate s našom Platformom tj. ovisno o usluzi, proizvodu ili funkcionalnostima koje želite koristiti, mi ćemo obrađivati Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

Svrha + info
1. Za razvoj, ispunjenje izvršenje kupnje ili ugovora o uslugama koje ste s nama sklopili na Platformi

Ova svrha uključuje obradu Vaših podataka uglavnom za sljedeće:

 

 • Kako bismo Vas kontaktirali radi ažuriranja ili informativnih obavijesti koje se tiču ugovorenih funkcionalnosti, proizvoda ili usluga uključujući i istraživanja kvalitete kao i da bismo mogli ustanoviti stupanj zadovoljstva kupca s isporučenom uslugom;
 2. Udovoljavanje zahtjevima ili prijavama koje podnesete preko kanala za Podršku studentima  Obrađujemo samo osobne podatke koji su striktno nužni za upravljanje ili rješavanje Vašeg zahtjeva ili prijave.
 3. Za marketinške svrhe.  

Ova svrha uključuje obradu Vaših podataka uglavnom za sljedeće:

 

 • Ako i kada se pretplatite na naše Obavijesti, obradit ćemo Vaše osobne podatke kako bismo upravljali Vašom pretplatom, uključujući radi slanja prilagođenih informacija o našim proizvodima ili uslugama putem

različitih sredstava (kao što su e-mail ili SMS). Također, informacije Vam možemo učiniti dostupnim i preko

„push“ obavijesti u slučaju da ste ih aktivirali na Vašem mobilnom uređaju.

 • U skladu s navedenim, molimo uzmite u obzir da takva obrada podataka implicira analizu Vašeg korisničkog profila kako bi se utvrdile Vaše preferencije i stoga koji proizvodi i usluge najbolje odgovaraju Vašem stilu kada Vam se šalju informacije. Primjerice, na temelju Vaših kupnji i podataka o pretraživanju (tj. ovisno o artiklima na koje ste kliknuli), sugerirat ćemo proizvode za koje vjerujemo da Vas mogu zanimati.
 • Upamtite da možete otkazati pretplatu na Obavijesti u bilo koje doba bez troškova, preko sekcije

 

„Newsletter“ na Platformi, pored otkazivanja kroz instrukcije koje Vam pružamo u svakoj obavijesti.

 • Kako bismo obavljali promotivne aktivnosti (primjerice, za organizaciju natjecanja ili radi slanja liste spremljenih artikala na na e-mail adresu koju odredite). Prigodom sudjelovanja u bilo kojoj promotivnoj aktivnosti, Vi nas ovlašćujete da obrađujemo osobne podatke koje ste podijelili s nama ovisno o promotivnoj aktivnosti te da ih otkrijemo preko različitih medija kao što su društvene mreže ili sama Platforma. U svakoj promotivnoj aktivnosti u kojoj sudjelujete, bit će Vam na raspolaganju uvjeti gdje ćemo Vam pružiti detaljnije informacije o obradi Vaših osobnih podataka.

Za dijeljenje na Platformi ili putem drugih kanala na društvenim mrežama fotografija ili slika koje ste javno podijelili, pod uvjetom da nam izričito date Vašu privolu za te svrhe.

 

 4. Analiza uporabljivosti i kvalitete radi unaprjeđenja naših usluga  Ako pristupite našoj Platformi, obavještavamo Vas da ćemo obrađivati podatke o Vašim pretraživanjima za analitičke i statističke svrhe tj. kako bismo razumjeli način na koji naši korisnici komuniciraju s našom Platformom i zato bili sposobni za uvođenje unaprjeđenja na Platformi. Dodatno, povremeno provodimo i istraživanja i akcije kvalitete kako bismo znali stupanj zadovoljstva naših kupaca i korisnika i otkrili područja koja možemo unaprijediti.

3. KAKO NAM  JE  PRAVNO  DOZVOLJENO  OBRAĐIVATI  VAŠE PODATKE?

Pravni uvjeti na temelju kojih nam je dozvoljeno obrađivati Vaše podatke također ovise i o svrsi radi koje ih obrađujemo, kao što je objašnjeno u tablici:

Svrha Pravna sposobnost
1. Podrška studentima

Smatramo da imamo zakoniti interes odgovoriti na zahtjeve ili pitanja koje Vi uputite preko postojećih različitih kanala za kontakte. Razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i za Vas u mjeri u kojoj nam omogućava da Vam adekvatno pomažemo te odgovorimo na pitanja koja postavite. Kad se Vaše pitanje tiče ostvarivanja Vaših prava o čemu Vas dalje u nastavku informiramo, ili zahtjeva u vezi s našim proizvodima ili uslugama, nama je zakonski dozvoljeno obraditi Vaše podatke radi usklađenosti s našim pravnim obvezama.

2. Marketing

Nama je zakonski dozvoljeno obrađivati Vaše podatke u marketinške svrhe zahvaljujući privoli koju nam dajete, primjerice, kad prihvaćate primanje prilagođenih informacija preko brojnih kanala ili kad prihvaćate pravne uvjete radi sudjelovanja u nekoj promotivnoj aktivnosti ili radi objave Vaših slika na Platformi ili na našim kanalima društvenih mreža.

Kako bismo Vam pokazali prilagođene informacije, smatramo da imamo zakoniti interes provoditi profiliranje s informacijama koje imamo o Vama (kao što su Vaše pretraživanje, preferencije ili povijest kupnje) i osobnim podacima koje ste nam pružili kao što su raspon dobi ili jezik, budući da razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i Vama jer Vam dopušta da unaprijedite Vaše korisničko iskustvo i pristupite informacijama sukladno Vašim preferencijama.
3. Analiza uporabljivosti i kvalitete

Smatramo da imamo zakoniti interes analizirati uporabljivost Platforme i stupanj korisnikovog zadovoljstva, jer razumijemo da je obrada tih podataka također korisna i Vama jer je svrha ovog da se unaprijedi korisničko iskustvo i pruži usluga veće kvalitete.

4. KOLIKO DUGO ĆEMO ZADRŽATI VAŠE PODATKE

Vrijeme tijekom kojeg ćemo zadržati Vaše podatke ovisit će o svrsi radi koje ih obrađujemo, kao što je dolje objašnjeno:

Svrha Vrijeme tijekom kojeg se podaci čuvaju
1. Podrška kupcima Mi ćemo obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme koje je potrebno da bi se udovoljilo Vašem zahtjevu ili prijavi.
2. Marketing

Mi ćemo obrađivati Vaše podatke sve dok ne odjavite Vašu pretplatu ili dok ne poništite Vašu pretplatu na Obavijesti.

Ako sudjelujete u promotivnim aktivnostima, zadržat ćemo podatke tijekom šest (6) mjeseci računajući od završetka odnosne aktivnosti.
3. Analiza uporabljivosti i kvalitete Mi ćemo povremeno obrađivati Vaše podatke za ono vrijeme tijekom kojeg nastavljamo obavljanje akcije ili istraživanja kvalitete ili dok ne anonimiziramo Vaše podatke o pretraživanju.

Bez obzira na činjenicu da ćemo obrađivati Vaše podatke tijekom vremena koje je striktno nužno da bi se ostvarila svrha o kojoj se radi, mi ćemo ih nakon toga zadržati uredno pohranjene i zaštićene za vrijeme tijekom kojeg se može javiti odgovornost za njihovu obradu, u skladu s propisima koji su na snazi s vremena na vrijeme. Čim svaki od potencijalnih zahtjeva bude zastario, nastavit ćemo s brisanjem osobnih podataka.

5. DIJELIMO LI VAŠE PODATKE S TREĆIM OSOBAMA

Radi postizanja svrha spomenutih u ovoj Politici privatnosti i kolačića, moramo dati pristup Vašim osobnim podacima i trećim osobama koja nam daju podršku u uslugama koje mi nudimo Vama tj.:

 • pružateljima tehnoloških usluga;
 • pružateljima usluga u vezi s podrškom kupcima;
 • partnerima i pružateljima usluga u vezi s oglašavanjem i marketingom.

 

U svrhe učinkovitosti usluga, neki od ovih pružatelja su locirani na teritorijima izvan Europskog gospodarskog prostora koji ne nude razinu zaštite podatka koja bi bila usporediva s onom u Europskoj uniji, drugim riječima, Sjedinjene Američke Države. U takvim slučajevima, mi Vas obavještavamo da ćemo iznositi Vaše podatke uz adekvatnu zaštitu te da ćemo uvijek čuvati sigurnost Vaših podataka:

 • Glede drugih pružatelja usluga, sporazumjeli smo se o Standardnim uvjetima ugovora koje je odobrila Komisija a čiji sadržaj možete provjeriti preko sljedećeg linka:

https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model- contracts-transfer-personal-data-third-countries_en

6. KOJA SU VAŠA PRAVA KADA NAM UČINITE DOSTUPNIM VAŠE PODATKE

Obvezujemo se da ćemo čuvati Vaše osobne podatke kao povjerljive i osigurati da možete ostvariti Vaša prava. Imajući Vas u vidu, mi, Voditelji Obrade, uvažavamo mogućnost da Vi možete ostvarivati Vaša prava bez troškova tako što ćete nam napisati poruku elektroničke pošte (e-mail) na jednu e-mail adresu azop@diplomacija.hr, jednostavno nas informirajući o razlogu Vašeg zahtjeva kao i o pravu koje želite ostvariti. Ako to smatramo potrebnim da Vas možemo identificirati, možemo zahtijevati od Vas da nam osigurate kopiju dokumenta koji potvrđuje Vaš identitet.

Posebice, a bez obzira na svrhu ili pravnu osnovu koju koristimo za obradu Vaših podataka, imate sljedeća prava:

 • Od nas zatražiti pristup podacima koje imamo na raspolaganju o Vama.
 • Od nas zatražiti da ispravimo podatke koje imamo na Molimo Vas imajte na umu da, ako ste registrirani korisnik Platforme, možete također pristupiti sekciji s relevantnim osobnim podacima kako biste promijenili ili ažurirali Vaše osobne podatke. U svakom slučaju, molimo uzmite u obzir da, kad nam podatke o sebi aktivno činite dostupnim putem bilo kojeg postupka, Vi jamčite da su oni istiniti i točni te se obvezujete izvijestiti nas o bilo kakvim izmjenama ili modifikacijama Vaših podataka. Samo je korisnik odgovoran za svaki gubitak ili štetu nastalu za Platformu ili za osobu odgovornu za Platformu ili za bilo koju treću stranu zbog prijavljivanja pogrešnih, netočnih ili nepotpunih podataka u obrascima za registriraciju. Molimo upamtite, kao opće pravilo, morate nam pružiti samo Vaše vlastite podatke, a ne i one trećih strana, osim u mjeri dozvoljenoj ovom Politikom privatnosti i kolačića.
 • Od nas zatražiti brisanje Vaših osobnih podataka u mjeri u kojoj oni više nisu potrebni za svrhe radi koje ih trebamo nastaviti obrađivati, kao što je gore objašnjeno, ili kad nam nije više pravno dozvoljeno obrađivati
 • Od nas zatražiti da prestanemo ili ograničimo obradu Vaših osobnih podataka što uključuje da u određenim slučajevima od nas možete zahtijevati da privremeno suspendiramo obradu podataka ili da ih držimo duže nego što je nužno kad Vam to bude potrebno.

Ako ste nam dali Vašu privolu da obrađujemo Vaše podatke u bilo koje svrhe, također imate i pravo povući danu privolu u bilo koje doba. Neki od načina na koji možete povući Vašu privolu se objašnjavaju u sekciji 2 gdje objašnjavamo u koje svrhe obrađujemo Vaše podatke.

Kad nam je zakonski dozvoljeno obrađivati Vaše podatke zahvaljujući Vašoj privoli ili radi sklapanja ugovora, kao što je objašnjeno u sekciji 3, također imate pravo zatražiti prenosivost Vaših osobnih podataka. To znači da ćete imati pravo primiti Vaše osobne podatke koje ste nam učinili dostupnim u strukturiranom, uobičajeno korištenom i strojno čitljivom formatu kako biste ih mogli direktno prenijeti drugom entitetu, bez ometanja s naše strane.

Osim toga, kad se obrada Vaših podataka temelji na našem zakonitom interesu, također ćete imati pravo prigovoriti obradi Vaših podataka.

 

Konačno, mi Vas obavještavamo da imate prava podnijeti zahtjev pred nadležnim regulatornim tijelom

za zaštitu podataka, posebice pred:

7. PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI I KOLAČIĆA

Možemo izmijeniti informacije sadržane u ovoj Politici privatnosti i kolačića kada smatramo da je to prikladno. Ako bismo to učinili, obavijestit ćemo Vas putem različitih postupaka preko Platforme (primjerice, preko „bannera“, “pop-up“ ili “push“ obavijesti) ili Vam možemo čak poslati i obavijest na Vašu e-mail adresu kad je odnosna promjena relevantna za Vašu privatnost, kako biste mogli pregledati promjene, procijeniti ih i, ovisno o slučaju, prigovoriti ili se odjaviti s bilo koje usluge ili funkcionalnosti. U svakom slučaju, sugeriramo Vam da, s vremena na vrijeme, pregledate ovu Politiku privatnosti i kolačića u slučaju da se učine manje izmjene ili ako mi napravimo bilo koje interaktivno unaprjeđenje, koristeći priliku da uvijek to pronađete kao stalnu točku informiranja na našoj Internet stranici ili našoj aplikaciji.

8. INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

Koristimo kolačiće i slične uređaje kako bismo olakšali Vaše pretraživanje na Platformi, razumjeli kako komunicirate s nama i, u određenim slučajevima, kako bismo Vam mogli prikazati oglase sukladno Vašim navikama u pretraživanju. Molimo pročitajte našu Politiku o kolačićima kako biste bolje razumjeli kolačiće i slična sredstva koja koristimo, njihovu svrhu i druge informacije od interesa.

Informacije o kolačićima

 

 Što je kolačić?

Kolačić je mala tekstualna datoteka koju mrežno mjesto pohranjuje na vašem računalu ili bilo kojem drugom uređaju, s informacijama o vašoj navigaciji na toj mrežnoj stranici. Kolačići su neophodni da bi olakšali pregledavanje i da bi ga više prilagodili korisniku te ne oštećuju vaše računalo.

 

Iako se u Pravilima upotrebljava opći pojam „kolačići“ jer su oni glavni način pohrane podataka kojima se koristi ovo mrežno mjesto, prostor „lokalne pohrane“ preglednika se upotrebljava u iste svrhe kao i kolačići. Sve se informacije u ovom odjeljku primjenjuju i na tu „lokalnu pohranu“.

 

 U koju se svrhu upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?

Kolačići su neophodan dio načina rada našeg mrežnog mjesta. Glavna je namjena naših kolačića poboljšanje vašeg iskustva pregledavanja. Na primjer, upotrebljavaju se da zapamte vaše osobne postavke (jezik, državu itd.) dok pregledavate mrežno mjesto te pri budućim posjetima.

Informacije koje prikupe kolačići nam također omogućuju poboljšanje mjesta procjenom količine i obrazaca upotrebe, primjerenosti mrežnog mjesta pojedinačnim potrebama korisnika, bržim pretragama itd.

Ponekad, ako smo unaprijed pribavili vaš informirani pristanak, možemo koristiti kolačiće, oznake i slične alate radi pribavljanja informacija koje nam omogućuju da vam pokažemo, ili s našeg vlastitog mrežnog mjesta ili mrežnih mjesta trećih strana ili na bilo koji drugi način, oglase temeljene na analizi vaših navika pregledavanja mrežnog mjesta.

 

 U koju se svrhu NE upotrebljavaju kolačići na ovom mrežnom mjestu?

Ne pohranjujemo osjetljive osobne informacije, kao što su vaša adresa, lozinka, podaci o vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici itd., putem kolačića koje upotrebljavamo.

 

 Tko upotrebljava informacije pohranjene u kolačićima?

Informacije pohranjene u kolačićima upotrebljavamo isključivo mi, osim onih koji su u nastavku opisani kao „kolačići trećih strana“, a njih upotrebljavaju i njima upravljaju vanjske pravne osobe radi pružanja usluga koje mi zatražimo da bismo poboljšali svoje usluge i iskustvo korisnika prilikom pregledavanja našeg mrežnog mjesta. Ovi se „kolačići trećih strana“ uglavnom upotrebljavaju da bi se pribavila statistika pristupa i da bi se jamčile platne transakcije koje se izvršavaju.

 

 Kako mogu izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu?

Ako vam je draže izbjeći upotrebu kolačića na ovom mrežnom mjestu, uzimajući u obzir gore opisana ograničenja, prvo morate onemogućiti upotrebu kolačića u vašem pregledniku i onda izbrisati kolačiće povezane s ovim mrežnim mjestom koji su sačuvani u vašem pregledniku.

Možete upotrebljavati ovu mogućnost sprečavanja upotrebe kolačića u bilo kojem trenutku.

 

 Kako onemogućiti ili spriječiti upotrebu kolačića?

Možete ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće s ovog mrežnog mjesta u bilo kojem trenutku promjenom konfiguracije vašeg preglednika putem dolje naznačenih koraka. Iako su postavke različite u svakom pregledniku, kolačići se obično konfiguriraju u izbornicima „Osobne postavke“ ili „Alati“. Za daljnje detalje o konfiguraciji kolačića u vašem pregledniku, molimo pogledajte izbornik „Pomoć“ u samom pregledniku.

 

 Koje pojedine kolačiće upotrebljava ovo mrežno mjesto i u koje svrhe?

 

Tablica u nastavku prikazuje kolačiće, oznake i druge slične alate koje upotrebljava ovo mrežno mjesto, zajedno s informacijom o namjeni, trajanju i upravljanju (vlasnika ili trećih strana) za svakog od njih.

Tehnički i kolačići za personalizaciju: za identifikaciju i provjeru autentičnosti, pregledavanje, prilagođavanje sučelja, favorite...

Ovi se kolačići upotrebljavaju da bi identificirali korisnika za trajanja sesije, spriječili korisnika da ponavlja postupke prijave na mrežnom mjestu, upamtili određene procedure na mrežnom mjestu, upamtili odabire za trajanja sesije ili pri budućim posjetima, upamtili već posjećene stranice itd.

KOLAČIĆI

NAMJENA

TRAJANJE

UPRAVLJANJE

Identifikacija korisnika

Upotrebljavaju se da bi identificirali korisnika i provjerili njegovu autentičnost. Sadrže i tehničke podatke o korisnikovoj sesiji kao što su, na primjer, vrijeme čekanja za spajanje, identifikator sesije itd.

Sesija

Vlastiti kolačići

Identifikator sesije

Upotrebljavaju se da bi identificirali korisnikovu http sesiju. Uobičajeni su u mrežnim aplikacijama da bi identificirali zahtjeve korisnika za trajanja sesije.

Sesija

Vlastiti kolačići

Status navigacije

Omogućuju identifikaciju statusa navigacije korisnika (početak sesije, prva stranica, prvi pristup, status pomicanja, status glasovanja itd).

Sesija

Vlastiti kolačići

Odabiri korisnika

Pohranjuju vrijednosti sesije koje je odabrao korisnik, kao što su trgovina, jezik, valuta, proizvodi, veličina itd.

Sesija

Vlastiti kolačići

Protokol

Omogućuju obradu promjena između zaštićenih (https) i nezaštićenih (http) domena (protokola).

Sesija

Vlastiti kolačići

Kolačići za analizu navigacije

Ovi kolačići pribavljaju generičke informacije o pristupu korisnika mrežnom mjestu (ne i samom sadržaju) da bi nam naknadno pružili sažete informacije o tim pristupima u statističke svrhe.

KOLAČIĆI

NAMJENA

TRAJANJE

UPRAVLJANJE

Podrijetlo (WC_GASource)

Upotrebljavaju se da bi utvrdili podrijetlo korisnika kad on dođe na stranicu ovog mrežnog mjesta, na primjer,

je li stigao na stranicu detalja proizvoda s rešetke proizvoda, iz preglednika za pretraživanje ili s vanjskog mrežnog mjesta.

 

Trajno

 

Vlastiti kolačići

 

 

 

Google Analytics

( utma, utmb,

    utmc,   utmd,

    utmv,   utmz,

_ga...)

Omogućuju nadzor mrežnog mjesta putem alata Google Analytics, a to je usluga koju pruža Google radi pribavljanja informacija o pristupu korisnika na mrežnom mjestu. Neki od podataka koji se pohranjuju su: koliko je puta korisnik posjetio mrežno mjesto, datumi prvog i posljednjeg posjeta, trajanje posjeta, stranica s koje je korisnik pristupio mrežnom mjestu, pretraživač koji je korisnik koristio za pristup mrežnom mjestu ili poveznicu na koju je kliknuo, mjesto u svijetu odakle korisnik pristupa mrežnom mjestu itd. Konfiguraciju ovih kolačića unaprijed određuje usluga koju nudi Google, a informacije koje generira kolačić o upotrebi vaše stranice prenosi i pohranjuje Google, Inc (poduzeće iz Sjedinjenih Država). Stoga predlažemo da provjerite stranicu         s          pravilima         zaštite         privatnosti         alata          Google                     Analytics, https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage, da biste pribavili dodatne informacije o kolačićima koje koristi i kako ih onemogućiti. Molimo, ne zaboravite da nismo odgovorni

za sadržaj ili točnost podataka mrežnih mjesta trećih strana.

 

 

 

 

 

Trajno

 

 

 

 

 

Treća strana

 

Politika privatnosti i kolačićaPolitika privatnosti i kolačića.pdf
 • Erasmus charter for higher education

  EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

 • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

  Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »