O nama

Savjetovalište za studente

Uz svoju misiju obrazovanja vrhunskih stručnjaka međunarodnih odnosa i diplomacije na načelima izvrsnosti i kontinuiranog napredovanja u tom procesu, Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld nastoji usavršiti i sve uvjete rada studenata koji vode realizaciji njezine misije. Kao potpora rješavanju najvažnijih akademskih i životnih pitanja svojih studenata, poput pitanja karijere, optimalnog procesa učenja i razvijanja najšireg kruga kompetencija za buduće zvanje, Visoka škola osniva Studentsko savjetovalište kao permanentnu aktivnost koja će biti na usluzi studentima, ali i njihovim obiteljima.

Studentima se u tom smislu nastoji pomoći savjetima da svoje studentske i ostale životne obveze rješavaju sa što većom lakoćom i uz najveće osobno zadovoljstvo. Sva pitanja, nedoumice, razmišljanja i prijedloge u vezi svog budućeg rada studenti će moći podijeliti s odabranim nastavnicima i stručnjacima uz zajamčenu anonimnost i privatnost kako bi Savjetovalište steklo puno povjerenje.

Aktivnosti samog Savjetovališta dijele se na stručno savjetovanje u smislu usmjeravanja karijere i savjeta u vezi karijere i usavršavanja, javnih nastupa, izgradnje samopouzdanja i sličnih tema te na psihosocijalnu podršku. U okviru stručnog usavršavanja organizirat će se i različiti radionice na kojima će studenti moći usavršavati potrebne vještine. Za pitanja iz psihosocijalne podrške studentima i njihovim roditeljima će na raspolaganju biti vanjska stručna osoba kako bi se zagarantirala diskrecija i anonimnost.

Više o stručnom savjetovalištu te psihosocijalnoj podršci možete naći u nastavku ove stranice.

Psihosocijalno savjetovalište

Psihosocijalno savjetovalište za studente Visoke škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld

Dragi studenti/ce,

Ukoliko ste naišli na prepreku u studiranju ili na problem u svakodnevnom životu kojeg ne možete sami riješiti, u sklopu naše Škole vam nudimo mogućnost besplatne psihosocijalne podrške.

Neki od razloga zbog kojih se možete javiti na razgovor:

 • nedostatak motivacije i koncentracije
 • problemi u učenju i organizaciji vremena
 • ispitna anksioznost i stres
 • problemi u različitim odnosima (obiteljskim, prijateljskim, u vezi)
 • nisko samopoštovanje
 • tjeskoba i sl.

Susreti se dogovaraju unaprijed putem elektroničke pošte savjetovaliste@diplomacija.hr, a savjetovalište radi u popodnevnim satima.

Zbog diskrecije i anonimnosti, s vama će komunicirati voditeljica savjetovališta koja je vanjska suradnica, a individualno savjetovanje će se provoditi u sklopu studentskog savjetovališta "Nisi sam/a" koje se nalazi u prostoru PsihoPLANET-a - Centra za savjetovanje, edukaciju i osobni razvoj, Ilica 230, 3. kat.

Uz individualno savjetovanje u sklopu programa Škole tijekom godine će biti mogućnosti za održavanje različitih predavanja kao i grupni rad na teme koje vam budu zanimljive i korisne.

Stručno savjetovalište

Stručno savjetovalište za studente Visoke škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld


U okviru stručnog savjetovališta nastojat će se naći odgovori na sljedeća i ostala slična pitanja iz svakodnevnog rada i aktivnosti studenata:

 • Motivacija i koncentracija na nastavi i tijekom učenja
 • Poteškoće u učenju i olakšavanje procesa učenja
 • Usmjeravanje karijere i savjeti u vezi karijere i usavršavanja
 • Osobni integritet i integritet člana akademske zajednice
 • Poboljšanje socijalnih i komunikacijskih vještina
 • Izgradnja samopouzdanja i savladavanje stresa
 • Organizacija vremena i optimalno planiranje rada
 • Razvijanje vještine javnog nastupa i debatiranja,...

U svrhu što kvalitetnijeg ostvarivanja cilja, u okviru Savjetovališta organizirat će se različite tematske radionice.
Novosti o organiziranju radionica pratite na našim stranicama.

 • Erasmus charter for higher education

  EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

 • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

  Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »