O nama

Zašto VŠMOD DH

 • Zanimaju li vas međunarodni odnosi, svjetska politika, politički potezi velikih sila i politika malih zemalja?
 • Želite li znati nešto više o politikama i političarima i razumijeti međunarodne ekonomske odnose?
 • Želite li razumijeti politiku izvan lokalnih okvira i upoznati druge kulture i narode?
 • Želite li znati nešto više o vanjskim politikama i upoznati rad diplomatskih predstavništava?
 • Želite li upoznati rad međunarodnih institucija?
 • Želite li razumijeti političke procese i pridonijeti hrvatskom uključivanju u međunarodnu zajednicu?
 • Imate li ambiciju postati budući suvereni građanin svjetskog političkog poretka?

VISOKA ŠKOLA MEĐUNARODNIH ODNOSA I DIPLOMACIJE DAG HAMMARSKJÖLD pruža vam mogućnost da steknete upravo ta znanja i mogućnosti.

 • Završetkom preddiplomskog stručnog studija u trajanju od tri godine stječe se 180 ECTS-bodova i stručni naziv prvostupnika/prvostupnice (baccalaureus/baccalaurea) međunarodnih odnosa i diplomacije.
 • Završetkom specijalističkog diplomskog stručnog studija u trajanju od dvije godine stječe se 120 ECTS-bodova i stručni naziv specijalista/specijalistice međunarodnih odnosa i diplomacije.

Zašto upisati Visoku školu međunarodnih odnosa i diplomacije?

 • Do osnutka VŠMOD-a DH u Republici Hrvatskoj nije postojala ni jedna visokoškolska ustanova koja bi se od preddiplomske razine bavila sustavnom edukacijom stručnih i specijalističkih kadrova s područja međunarodnih odnosa i diplomacije.
 • Upravo su takvi kadrovi sve više neophodni i dragocjeni te nužno trebaju stručna i specijalistička znanja s područja međunarodnih odnosa i diplomacije koja su koncipirana prema dugoročnim potrebama hrvatskoga tržišta rada.
 • Hrvatska je od 1. srpnja 2013. članica Europske unije i već treće desetljeće aktivna članica Ujedinjenih naroda i međunarodne zajednice: to znači da su domaći stručnjaci međunarodnih odnosa i diplomacije – oni sa završenim preddiplomskim stručnim studijem i specijalističkim diplomskim stručnim studijem – sve potrebniji, i u zemlji i u inozemstvu.
 • Program VŠMOD-a DH koncipiran je kao most između teorije i prakse koji studentima omogućuje stjecanje skupa relevantnih interdisciplinarnih i lako primjenjivih znanja i vještina za obavljanje različitih poslova.
 • VŠMOD DH provedbom studijskog programa studentima pruža širok raspon kolegija koji pokrivaju različite discipline relevantne za studij međunarodnih odnosa i diplomacije, prožimajući teorijska znanja s vještinama i znanjima koje su pojedini nastavnici stekli u praksi.
 • Velik značaj pridaje se podučavanju stranih jezika.

KOJE SU MOGUĆNOSTI ZAPOSLENJA?

Preddiplomski studij

Student/ica preddiplomskog stručnog studija međunarodnih odnosa i diplomacije usvaja relevantna znanja i vještine za profesionalni rad u svim javnim političkim institucijama, kao i u privatnim i javnim poduzećima i ustanovama, ministarstvima, diplomatskim predstavništvima, međunarodnim institucijama, međunarodnim organizacijama, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Student/ica može nastaviti diplomski studij međunarodnih odnosa i diplomacije na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld te steći zvanje specijalista/specijalistice. Studenti također mogu upisati odgovarajuće diplomske programe društveno-humanističkog usmjerenja u Hrvatskoj, Europi i svijetu.

Diplomski studij

Specijalisti/specijalistice međunarodnih odnosa i diplomacije osposobljeni su za rad u svim institutima društveno-humanističkog usmjerenja, državnim i privatnim institucijama za analitički rad praćenja međunarodnih odnosa i diplomacije, za analizu pojedinih vanjskih politika i njihovog utjecaja na međunarodni politički i ekonomski položaj suvremenih država na svim razinama, za rad u ministarstvima, diplomatskim predstavništvima, međunarodnim organizacijama, međunarodnim institucijama, zakladama i slično, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.

 • Erasmus charter for higher education

  EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

 • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

  Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »