Profil

prof.dr.sc. Miroslav Akmadža

Kolegiji:
Strani jezici:

francuski

Područje interesa:

Hrvatska i svjetska povijest 20. st. s posebnim interesom za crkveno-državne odnose


Životopis:

 Rođen 13. 3. 1967. u Ljubuškom. Osnovnu i srednju školu završio u Ljubuškom, te Pedagošku akademiju u Mostaru. Od 1987. do 1990. radio kao nastavnik u O.Š. Srdoči u Rijeci. Od 1990. do 2001. radio na raznim poslovima u MUP-u RH, u međuvremenu diplomiravši povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao na istom fakultetu 2001., a doktorirao 2003.

Od 2001. do 2008. zaposlen na Filozofskom fakultetu u Osijeku kao nositelj kolegija iz hrvatske i svjetske povijesti 20. stoljeća. Kao vanjski suradnik izvodio i nastavu na Hrvatskim studijima u Zagrebu, te bio mentor doktorantima  poslijediplomskog studija povijesti.

          U znanstveno-nastavno zvanje docent izabran 2003., a izvanrednog profesora 2007. U znanstveno zvanje znanstveni savjetnik izabran 2010. godine.

          Od 2008. zaposlen na Hrvatskom institutu za povijest, Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje u Slavonskom Brodu. Objavio 8 znanstvenih knjiga, dva srednjoškolska udžbenika i nekoliko desetaka znanstvenih radova.    


Kontakt informacije:
 • E-mail: makmadza@ffos.hr
 • Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld
  Filipa Vukasovića 1
  HR - 10000 Zagreb
 • Erasmus charter for higher education

  EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

 • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

  Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »