Profil


Životopis:

MARTINA KLANJČIĆ rođena je 29. rujna 1977. godine u Zagrebu. Maturirala je u XVI. jezičnoj gimnaziji u Zagrebu 1996. godine. 1997. godine upisuje jednopredmetni studij anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje 2003. stječe zvanje diplomiranog profesora engleskog jezika i književnosti te visoku stručnu spremu.

 1. godine zapošljava se kao profesor engleskog jezika u Centru za strane jezike d.d. u Zagrebu, gdje je u stalnom radnom odnosu (kasnije u okviru ustanove za obrazovanje odraslih Svijet jezika koju je osnovao Centar) radila do studenog 2011. godine.

Tijekom rada u Centru, kasnije Svijetu, imala je prilike predavati svim dobnim skupinama i voditi različite vrste tečajeva. Bila je suautor velikog broja nastavnih programa, nastavnih materijala i završnih ispita, te je sudjelovala u izradi i provedbi ispita za sudske tumače na razini C2.

Također je bila mentor studentima anglistike za praktični dio u okviru kolegija Metodika nastave engleskog jezika.

U studenom 2011. godine zapošljava se na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu u Odjelu za međunarodnu suradnju gdje uz obaveze u Odjelu (administracija dokumenata vezanih uz međunarodnu suradnju, koordinaciju međunarodnih kontakata, prepiske na stranom jeziku, i dr.) kontinuirano obavlja i poslove prevođenja.  U listopadu 2013. godine imenovana je za Erasmus koordinatora Zdravstvenog veleučilišta i voditelja Službe za prevođenje, lekturu i korekturu.

Od listopada 2012. radi kao vanjski suradnik na Visokoj školi za međunarodne odnose i diplomaciju Dag Hammarskjöld gdje drži nastavu iz kolegija Engleski jezik jednoj grupi studenata druge godine.

 1. godine izabrana je u nastavno zvanje lektora.

U svrhu stručnog usavršavanja, sudjeluje na brojnim konferencijama, seminarima, tečajevima i radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.

U suautorstvu je objavila i nekoliko stručnih radova.

Aktivno se služi talijanskim jezikom.


Kontakt informacije:
 • E-mail: martina.klanjcic@zvu.com
 • Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld
  Filipa Vukasovića 1
  HR - 10000 Zagreb
 • Erasmus charter for higher education

  EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

 • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

  Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »