Projekti

Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Operativni program RAZVOJ LJEDSKIH POTENCIJALA

U sklopu programa: Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira


NOSITELJ PROJEKTA: Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld
PARTNERI PROJEKTA: Institut Ruđer Bošković, Institut za razvoj i međunarodne odnose
UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 1.697.675,68 HRK
EU SREDSTVA: 1.612.791,90 HRK
TRAJANJE PROJEKTA: 15 mjeseci


WEB STRANICA PROJEKTA: http://razvoj-i-perspektive.diplomacija.hr

O projektu

Ključni problem koji projekt "Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa: Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja" želi riješiti je u RH trenutno nije u uspostavljen sustav osiguranja kvalitete unutar visokog obrazovanja u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja na način da nije moguća usporedivost istih kvalifikacija stečenih na različitim visokoobrazovnim institucijama te da trenutačno unutar RH ne postoji ni jedan studijski program koji se bavi održivim razvojem te koji pitanjima zaštite okoliša i energetike pristupa iz interdisciplinarne perspektive, već se tim pitanjima pristupa isključivo s prirodno-znanstvenog i tehničkog stajališta čime se iz vida gube brojni socioekonomski i politički aspekti problema energetike i ekologije. Usto, na fakultetima i visokim učilištima u Hrvatskoj trenutačno ne postoji mogućnost sustavnog školovanja za kadrove/specijaliste putem studijskog programa sinergijski kreiranog od strane eksperata iz društvenih i prirodnih znanosti, a koji bi se bavili javnopolitičkim i ekonomskim aspektima održivog razvoja, energetike i zaštite okoliša.

Ovim projektom izradit će se dva standarda zanimanja, četiri standarda cjelovitih kvalifikacija, unaprijedit će se dva postojeća studijska programa te razviti dva nova programa, unaprijedit će se nastavničke kompetencije za 40 nastavnike te pridonijeti unapređenju cjelokupnog visokog obrazovanja u RH.

Ciljne skupine su više od 400 postojećih i budući studenti prediplomskog i diplomskog studija Visoke škole čije će kvalifikacije biti usporedive i međunarodno prepoznatljive, koji će studirati po unaprjeđenim studijskim programima usklađenim s potrebama tržišta rada, te koji će proći kroz module studentske prakse koja će im omogućiti stjecanje praktičnog iskustva rada što će ih učiniti zapošljivijima i konkurentnijima na tržištu rada. Ukupno 40 profesora VŠMOD-a koji će sudjelovati u raznim programima stručnog usavršavanja te unapređenja nastavničkih kompetencija educirat će se o novim nastavnim metodama poučavanja te unaprijediti svoje kompetencije. Sekundardne ciljane skupine su minimalno 60 predstavnika poslodavaca iz javnog i privatnog sektora koji će biti uključeni u ispitivanje oko kompetencija koje su im potrebne od budućih zaposlenika te do 10 poslodavaca koji će biti uključeni uspostavu i provođenje pilot-modela studentske prakse.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »