Studij - Održivi razvoj i međunarodni odnosi

Ishodi učenja na razini preddiplomskog studija održivog razvoja i međunarodnih odnosa

Sadržaj preddiplomskog stručnog studija Održivi razvoj i međunarodni odnosi zamišljen je s ciljem stvaranja i razvijanja kompetencija kojima će studentice/studenti pronaći svoje mjesto na tržištu rada. Ishodi učenja proizlaze iz nastavnih predmeta koji imaju za cilj osigurati uvjete za usvajanje konkretnih znanja i vještina. Na razini preddiplomskog studijskog programa one se odnose na sljedeće ishode učenja.

 • Razumjeti smisao ideja i koncepata održivog razvoja te imati dobro poznavanje dosega modernih prirodnih znanosti, tehnologije, ekonomije te uloge inovacija, međunarodne suradnje i društvenih znanosti.
 • Sposobnost predstaviti ideje, usmeno i pisano, na jasan i adekvatno strukturiran način; sposobnost izgradnje argumenata oslanjajući se na empirijske činjenice te ideje i teorije održivog razvoja.
 • Sposobnost za komparativni istraživački rad, uključujući razumijevanje i efikasno korištenje različitih vrsta literature – izvještaja, radova, članaka i knjiga – te uključivanje različitih vrsta podataka, metodologije i disciplinarnih perspektiva.
 • Sposobnost za rad u poslovnom sektoru, državnim, javnim i privatnim institucijama te u konzultantskim tvrtkama.
 • Sposobnost i želja za nastavkom studija na diplomskom/magistarskom/ specijalističkom programu studija održivog razvoja i međunarodnih odnosa bilo gdje u svijetu.
 • Primjena vještina učenja potrebnih za cjeloživotno obrazovanje.
 • Erasmus charter for higher education

  EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

 • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

  Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »