Studijska putovanja

Studijsko putovanje u Sarajevo

Studijsko putovanje u Sarajevo

Objavljeno: 21. Travanj 2011.

U organizaciji Udruge studenata Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije "DIPLOMAT", a pod vodstvom prodekana Visoke škole dr.sc. Gorana Bandova, četrdesetak studentica i studenata sudjelovalo je u studijskom putovanju u Sarajevu (BiH) u periodu od 7. do 10. travnja 2011 godine.

U okviru studijskog putovanja posjećena je Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine gdje su voditelji ureda za odnose sa javnošću Zlatko Vukmirović i Enra Soldin upoznali sudionike sa nadležnostima i funkcioniranjem Skupštine. Također, posjećena je gradska uprava Grada Sarajeva, gdje su zamjenici gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović i Igor Kamočaji prezentirali ustavno-pravni položaj grada Sarajeva kao i njegovu ulogu u kulturalnoj i gospodarskoj diplomaciji BiH.

Tijekom studijskog boravka sudionicima se obratio i Ministar Federacije BiH za obrazovanje i znanost Damir Mašić, koji je ukazao na trenutne izazove visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini kao i potrebi jačanju bolonjskog procesa na visokim učilištima BiH. Prilikom posjete Predsjedništvu BiH, sudionicima se obratio Davor Vuletić, savjetnik za vanjsku politiku hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, koji je izložio aktualnu političku situaciju te vanjsko-političke poteze BiH na njenom putu prema Europskoj Uniji. Tijekom posjeta Sarajevo School of Science and Technology (SSST), članici Akademske mreže Jugoistočne Europe u kojoj aktivno sudjeluju i VŠMOD, sudionici su prisustvovali predavanju dr.sc. Adnana Huskića na temu "Trenutna politička postizborna situacija u BiH". Nakon rasprave su sudionici bili u prilici razgovarati i sa dekanom SSST prof.dr.sc. Ejupom Ganićem tijekom kojeg se iskristalizirao interes za aktivniju međunarodnu suradnju znanstveno-obrazovnih institucija.

Osim posjeta državnim i znanstvenim institucijama, sudionici su imali priliku upoznati tradiciju i kulturu Grada Sarajeva te Grada Zenice, a posebno zanimljivim je ocijenjen posjet „Kući sevdaha“ u sarajevskoj Baščaršiji.

  • Erasmus charter for higher education

    EU projekti - Projekti financirani sredstvima Europske Unije

  • Razvoj i perspektive međunarodnih odnosa

    Uspostavljanje visokoobrazovnih standarda kvalifikacija u sektoru međunarodnih odnosa, diplomacije i održivog razvoja

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »